A Sallai-balhéban akart vájkálni a Kossuth rádió, de Hadházy inkább a közmédia hazugságairól beszélt a habogó riporternek

Több 444 videó?
Szeretném

„Ma - majd’ két évvel azután, hogy az LMP társelnökének választottak és egy hónappal azután, hogy lemondtam - bejuthattam a Kossuth Rádió 180 perc című műsorába is” - írta ki a Facebookra Hadházy Ákos.

A LMP parlamenti képviselője - aki mostantól nem vállal vezető posztot a pártban - azt írja, hogy a közrádió csak a Sallai Róbert Benedekkel történt összeütközésén akart „csámcsogni”. „Soha nem hívtak, amikor a Tiborczról, Farkas Flóriánról vagy az Öveges-programról, vagy a 130 korrupcióinfó valamelyikéről beszéltem” - írja. 

A műsorban azt is elmeséli, hogy társelnöki kinevezése után behívták a Kossuth rádióba, de a portáról hazaküldték, és azt ígérték, majd hívják. Ez most, majdnem két évvel később történt meg.

A régóta várt lehetőséget Hadházy nem arra használta, hogy Sallait vagy a pártját ekézze:

„Az élő adásban ehelyett elmondtam, hogy Budapesten lehet hallgatni valódi híreket adó rádiókat is, de vidéken csak a Kossuth agitációs propagandája fogható. Folyamatosan sulykolják azt a hazugságot, hogy az ellenzék csak azért beszél a kormány bűneiről, mert milliószámra akar valamiért »migráncsokat« betelepíteni.”

Ujhelyi Zoltán riporter végig próbál a politikus szavába vágni, amikor az a kormányzati korrupcióról beszél, illetve visszaterelni a szót az LMP-s belső konfliktusokra, nem sok sikerrel.