A Sallai-balhéban akart vájkálni a Kossuth rádió, de Hadházy inkább a közmédia hazugságairól beszélt a habogó riporternek

„Ma - majd’ két évvel azután, hogy az LMP társelnökének választottak és egy hónappal azután, hogy lemondtam - bejuthattam a Kossuth Rádió 180 perc című műsorába is” - írta ki a Facebookra Hadházy Ákos.

A LMP parlamenti képviselője - aki mostantól nem vállal vezető posztot a pártban - azt írja, hogy a közrádió csak a Sallai Róbert Benedekkel történt összeütközésén akart „csámcsogni”. „Soha nem hívtak, amikor a Tiborczról, Farkas Flóriánról vagy az Öveges-programról, vagy a 130 korrupcióinfó valamelyikéről beszéltem” - írja. 

A műsorban azt is elmeséli, hogy társelnöki kinevezése után behívták a Kossuth rádióba, de a portáról hazaküldték, és azt ígérték, majd hívják. Ez most, majdnem két évvel később történt meg.

A régóta várt lehetőséget Hadházy nem arra használta, hogy Sallait vagy a pártját ekézze:

„Az élő adásban ehelyett elmondtam, hogy Budapesten lehet hallgatni valódi híreket adó rádiókat is, de vidéken csak a Kossuth agitációs propagandája fogható. Folyamatosan sulykolják azt a hazugságot, hogy az ellenzék csak azért beszél a kormány bűneiről, mert milliószámra akar valamiért »migráncsokat« betelepíteni.”

Ujhelyi Zoltán riporter végig próbál a politikus szavába vágni, amikor az a kormányzati korrupcióról beszél, illetve visszaterelni a szót az LMP-s belső konfliktusokra, nem sok sikerrel.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.