A politika megérkezett a magyar Youtube-rapbe

A magyar Youtube-rapperek általában úgy irtóznak a közéleti kérdésektől, mint slimevloggerek a diszlájkoktól, így a legritkább esetben merül fel politika a számokban.

(Néhány kivétellel persze, mint például Dopeman, aki szerint egy új Public Enemy-nek kellene éppen megszületnie, ahogy a Rapháborúban mondta, de ő nem is a Youtube-generáció rappere.)

Ezért volt meglepő, hogy az AK26-os Giajjenno egy viszonylag politikus számmal állt elő, Soros-plakátokkal, Orbán-pofonnal, tüntetési képekkel, a diktatúra emlegetésével és a többivel. A szám a felkapott magyar Youtube-videók élmezőnyében van éppen:

Giajjenno igazi neve Molnár Ádám, testvérével, Molnár Miklóssal, vagyis Hiróval alkotják az AK26-ot. Édesapjuk Molnár Tamás, képzőművész, író, publicista, ellenzéki aktivista a kommunista időkben, a legendás Inconnu művészcsoport alapítója (1978-ban), a Jobbik volt alelnöke. Korábban Mr. Busta RTM kiadójához tartoztak, a szakításuk történetéről írtunk is bővebben.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.