A politika megérkezett a magyar Youtube-rapbe

INTERNET
2018 május 03., 08:47
comments 77

A magyar Youtube-rapperek általában úgy irtóznak a közéleti kérdésektől, mint slimevloggerek a diszlájkoktól, így a legritkább esetben merül fel politika a számokban.

(Néhány kivétellel persze, mint például Dopeman, aki szerint egy új Public Enemy-nek kellene éppen megszületnie, ahogy a Rapháborúban mondta, de ő nem is a Youtube-generáció rappere.)

Ezért volt meglepő, hogy az AK26-os Giajjenno egy viszonylag politikus számmal állt elő, Soros-plakátokkal, Orbán-pofonnal, tüntetési képekkel, a diktatúra emlegetésével és a többivel. A szám a felkapott magyar Youtube-videók élmezőnyében van éppen:

link Forrás

Giajjenno igazi neve Molnár Ádám, testvérével, Molnár Miklóssal, vagyis Hiróval alkotják az AK26-ot. Édesapjuk Molnár Tamás, képzőművész, író, publicista, ellenzéki aktivista a kommunista időkben, a legendás Inconnu művészcsoport alapítója (1978-ban), a Jobbik volt alelnöke. Korábban Mr. Busta RTM kiadójához tartoztak, a szakításuk történetéről írtunk is bővebben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.