Egyre jobban érzem magam a színpadon, mióta elfogadtam, mennyire furcsán érzem magam

A Trafó új interjúsorozatot indított, a náluk fellépő, rendező, koreografáló vagy kiállító izgalmas művészek fognak ebben beszélni magukról, illetve művészetükről, a turnék alatt kötelezően adandó interjúknál hosszabban és mélyebb kérdéseket is érintve. Most kijött az első rész, amiben rögtön egy rendkívül nehezen körülírható, de feledhetetlen produkciót nyújtó alkotó a vendég: a brit Richard Dawson. 

Dawson előadásaiban a középkori felföldi birkapásztor alakja keveredik a legerősebb brit standupos/énekes hagyományokkal, mindez egy nagyon nyers gitárjátékkal kísérve. Idei márciusi budapesti fellépése simán az év egyik legemlékezetesebb zenei élménye eddig. 

A fenti beszélgetésben részletekként felbukkanó The Scientist dal itt egészében is megnézhető/hallgatható:

Az interjúsorozatban az alkotókkal az idén húszéves Trafó munkatársai beszélgetnek, Dawsont Szabó Bálint kérdezte, aki amellett, hogy a kulturális intézmény zenei szervezője, Gosheven néven formálódó produkciója a nemzetközi kritikusokat is levette a lábáról. (Címlapfotó: Trafó Facebook/Vajk Dudás)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.