Idén nem osztanak irodalmi Nobel-díjat

Azután, hogy a Svéd Akadémia körüli botrányok miatt megváltoztatták a testület szabályzatát, csütörtök este úgy határoztak, hogy

idén nem ítélik oda az irodalmi Nobel-díjat.

Az akadémia közlése szerint a döntést egy évvel elhalasztják, így 2019-ben két díjat is kiosztanak majd. Legutóbb 1943-ban fordult elő hasonló, a díj történetében pedig összesen hétszer, hogy nem osztották ki a legrangosabb irodalmi díjat.

A Katarina Frostenson költőnő és férje körüli botrányok után a 18 tagú testületből hatan is visszaléptek, ketten pedig korábban inaktívvá váltak.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.