Kiakadt a nyár latin slágerére Medellín polgármestere, mert Escobart és a drogokat ünneplik benne

2018 május 4., péntek 7:36
22

Federico Gutiérrez polgármester bocsánatkérést követel a medellíniek nevében a  Puerto Rico-i Victor Manuellétől és Farrukótól a legutóbbi slágerük, az Amarte Duro miatt. 

De nem azért, mert annyira szar lenne, hanem mert a számban többek között azt éneklik, hogy „olyan vagy nekem, mint Medellínnek a kokó, nem vagyok Pablo, de tudod, miről van szó”.

A polgármester szerint miközben a dal a drogbárót ünnepli, figyelmen kívül hagyja azt a 20 ezer embert, akik Escobar áldozatai voltak. Attól tart, hogy az ilyen számok és a Narcoshoz hasonló sorozatok rossz hatással lehetnek a fiatalokra, akik még mindig arról álmodoznak, hogy drogbárók lesznek. Gutiérrez szerint a dal a nők elleni erőszakot is ünnepli. Ezért nyilvános bocsánatkérést vár el a zenészektől. Victor Manuelle később közölte, hogy senkit sem akart megbántani.

A polgármester korábban Wiz Khalifától is bocsánatkérést követelt, miután az amerikai rapper virágot vitt Escobar sírjára. 

 Amikor Escobar a csúcson volt, ő ellenőrizte a világ kokainforgalmának 80 százalékát. Végül 1993-ban lőtték le a rendőrök Medellínben. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt