Kiakadt a nyár latin slágerére Medellín polgármestere, mert Escobart és a drogokat ünneplik benne

ZENE
2018 május 04., 07:36
comments 20

Federico Gutiérrez polgármester bocsánatkérést követel a medellíniek nevében a  Puerto Rico-i Victor Manuellétől és Farrukótól a legutóbbi slágerük, az Amarte Duro miatt. 

link Forrás

De nem azért, mert annyira szar lenne, hanem mert a számban többek között azt éneklik, hogy „olyan vagy nekem, mint Medellínnek a kokó, nem vagyok Pablo, de tudod, miről van szó”.

A polgármester szerint miközben a dal a drogbárót ünnepli, figyelmen kívül hagyja azt a 20 ezer embert, akik Escobar áldozatai voltak. Attól tart, hogy az ilyen számok és a Narcoshoz hasonló sorozatok rossz hatással lehetnek a fiatalokra, akik még mindig arról álmodoznak, hogy drogbárók lesznek. Gutiérrez szerint a dal a nők elleni erőszakot is ünnepli. Ezért nyilvános bocsánatkérést vár el a zenészektől. Victor Manuelle később közölte, hogy senkit sem akart megbántani.

A polgármester korábban Wiz Khalifától is bocsánatkérést követelt, miután az amerikai rapper virágot vitt Escobar sírjára. 

 Amikor Escobar a csúcson volt, ő ellenőrizte a világ kokainforgalmának 80 százalékát. Végül 1993-ban lőtték le a rendőrök Medellínben. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.