Kiakadt a nyár latin slágerére Medellín polgármestere, mert Escobart és a drogokat ünneplik benne

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Federico Gutiérrez polgármester bocsánatkérést követel a medellíniek nevében a  Puerto Rico-i Victor Manuellétől és Farrukótól a legutóbbi slágerük, az Amarte Duro miatt. 

De nem azért, mert annyira szar lenne, hanem mert a számban többek között azt éneklik, hogy „olyan vagy nekem, mint Medellínnek a kokó, nem vagyok Pablo, de tudod, miről van szó”.

A polgármester szerint miközben a dal a drogbárót ünnepli, figyelmen kívül hagyja azt a 20 ezer embert, akik Escobar áldozatai voltak. Attól tart, hogy az ilyen számok és a Narcoshoz hasonló sorozatok rossz hatással lehetnek a fiatalokra, akik még mindig arról álmodoznak, hogy drogbárók lesznek. Gutiérrez szerint a dal a nők elleni erőszakot is ünnepli. Ezért nyilvános bocsánatkérést vár el a zenészektől. Victor Manuelle később közölte, hogy senkit sem akart megbántani.

A polgármester korábban Wiz Khalifától is bocsánatkérést követelt, miután az amerikai rapper virágot vitt Escobar sírjára. 

 Amikor Escobar a csúcson volt, ő ellenőrizte a világ kokainforgalmának 80 százalékát. Végül 1993-ban lőtték le a rendőrök Medellínben. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.