MNB-alapítványok: 20 millióért szőnyeg, 63,5 millióért Pallas-szobor, egyedi bútorok 34,5 millióért

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Mivel az idei szerződéseiket nem tették közzé a Pallas-alapítványok, az Átlátszó elkérte azokat. És ismét talált furcsa tételeket. 

  • Azt már korábban lehetett tudni, hogy a Pallas Athéné Domus Animae alapítvány 21,5 millióért vásárolt kézi csomózású szőnyegeket az Úri utcai épületébe, de azt nem, hogy ez nem a végösszeg. Kiderült: még 16,7 millióért rendeltek láb alá valót, így összesen 38 millió ment szőnyegekre.
  • Idén januárban egy Pallas Athéné szobrot is rendeltek. 63,5 millióért. 
  • A Lónyay villát pedig egyedi bútorokkal dobják fel, 34,5 millióért. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.