MNB-alapítványok: 20 millióért szőnyeg, 63,5 millióért Pallas-szobor, egyedi bútorok 34,5 millióért

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Mivel az idei szerződéseiket nem tették közzé a Pallas-alapítványok, az Átlátszó elkérte azokat. És ismét talált furcsa tételeket. 

  • Azt már korábban lehetett tudni, hogy a Pallas Athéné Domus Animae alapítvány 21,5 millióért vásárolt kézi csomózású szőnyegeket az Úri utcai épületébe, de azt nem, hogy ez nem a végösszeg. Kiderült: még 16,7 millióért rendeltek láb alá valót, így összesen 38 millió ment szőnyegekre.
  • Idén januárban egy Pallas Athéné szobrot is rendeltek. 63,5 millióért. 
  • A Lónyay villát pedig egyedi bútorokkal dobják fel, 34,5 millióért. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.