Visszahozták a nőt, aki kamu biztosításokkal vert át 90 embert, aztán lelépett Angliába

bűnügy
2018 május 04., 09:45
comments 46

A brit hatóságok csütörtök este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren adták át a magyar rendőröknek azt a nőt, aki közel 27 millió forintos csalást követett el.

A 49 éves D. Xénia egy gazdasági társaság üzletkötőjeként a 2009-ben létrejött alkuszi szerződések alapján 2010. július 31-ig 90 emberrel kötött életbiztosításokat Budapesten és környékén jutalékért. 

A szerződések futamideje 20 év, a díjfizetések havi összege, szerződésenként 28 000 és 30 000 forint között volt. A nő a biztosítások havidíjait csak a jutalékok átutalásáig teljesítette. Aztán egyből leállt a díjfizetéssel, és közel 27 millió forint kárt okozott.

link Forrás

Miután eljárást indítottak ellene, a nő lelépett, 2015 januárjában belföldi és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján a brit hatóság 2018. március 8-án az Egyesült Királyságban elfogták. 

A nőt a magyar rendőrök őrizetbe vették, most csalás és hamis iratok felhasználása miatt nyomoznak. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.