Átadták az új diósgyőri stadiont

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Az új Diósgyõri Stadion 2018. május 5-én, az avató napján.Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Szombat délután felavatták Diósgyőr új, 13 milliárd forintba kerülő stadionját. Ezt a Diósgyőr és a Mezőkövesd csapatainak labdarúgó bajnoki mérkőzésével ünnepelték meg, de a meccs előtt Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos mondtak ünnepélyes köszöntőt. 

„Ez a 21. századi aréna a várost szimbolizálja, amelynek minden adottsága megvan arra, hogy nagy tetteket vigyen véghez. Miskolcon lehet nagyot álmodni, de az álmok igazán csak akkor érnek valamit, ha megvalósulnak. Az új diósgyőri stadion pedig egy megvalósult álom.”

– áradozott Kriza Ákos. 

„Az új stadionnal régi adósságot törlesztettünk, Magyarország egyik labdarúgó fellegvára már régóta megérdemelte, hogy egy korszerű, modern arénában XXI. századi körülmények között végezhesse a szakmai munkát”

– lelkesedett Fürjes Balázs.

Az új stadionban 14 646 férőhely, 18 belépőkapu, 15 férfi-női mosdó, 16 büfé van és a tetőszerkezet még a csapadékot is összegyűjti, ezzel öntözik a játékteret és a parkoló füves részeit. 

Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Az új stadionban nem csak focimeccseket, hanem sport- és kulturális rendezvényeket is terveznek lebonyolítani.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.