Átadták az új diósgyőri stadiont

Az új Diósgyõri Stadion 2018. május 5-én, az avató napján.Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Szombat délután felavatták Diósgyőr új, 13 milliárd forintba kerülő stadionját. Ezt a Diósgyőr és a Mezőkövesd csapatainak labdarúgó bajnoki mérkőzésével ünnepelték meg, de a meccs előtt Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos mondtak ünnepélyes köszöntőt. 

„Ez a 21. századi aréna a várost szimbolizálja, amelynek minden adottsága megvan arra, hogy nagy tetteket vigyen véghez. Miskolcon lehet nagyot álmodni, de az álmok igazán csak akkor érnek valamit, ha megvalósulnak. Az új diósgyőri stadion pedig egy megvalósult álom.”

– áradozott Kriza Ákos. 

„Az új stadionnal régi adósságot törlesztettünk, Magyarország egyik labdarúgó fellegvára már régóta megérdemelte, hogy egy korszerű, modern arénában XXI. századi körülmények között végezhesse a szakmai munkát”

– lelkesedett Fürjes Balázs.

Az új stadionban 14 646 férőhely, 18 belépőkapu, 15 férfi-női mosdó, 16 büfé van és a tetőszerkezet még a csapadékot is összegyűjti, ezzel öntözik a játékteret és a parkoló füves részeit. 

Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Az új stadionban nem csak focimeccseket, hanem sport- és kulturális rendezvényeket is terveznek lebonyolítani.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.