Donald Trump szerint a kések pont olyan veszélyesek, mint a lőfegyverek

Több 444 videó?
Szeretném

Donald Trump amerikai elnök a fegyvertartáshoz való jog mellett állt ki a Nemzeti Fegyverszövetség (NRA – National Rifle Association) egyik gyűlésén a közelmúltban, írja a Guardian. Azokhoz szólt, akik szerint a lőfegyvereket be kellene tiltani, hogy megfékezzük az erőszakos merényleteket.

Trump szerint ennyi erővel a kamionokat, kisbuszokat, autókat is betilthatnánk, hiszen a terroristák ezeket is használják. merényleteik során. Ezután amellett kezdett érvelni, hogy a kések legalább ugyanolyan veszélyesek, mint a lőfegyverek és egy londoni kórházról beszélt, amit nem nevezett meg.

Nemrég olvastam egy történetet arról, hogy Londonban, ahol nagyon szigorú fegyvertartási törvények vannak, egy igen rangos kórházban, a város kellős közepén épp olyan állapotok uralkodnak, mint egy háborús övezetben, tele szörnyűséges szúrt sebekkel. (...) Igen, így igaz, nincsenek fegyvereik, de helyette vannak késeik, és ebben a kórházban az egész padlót vér borítja. Azt mondják, olyan, akár a háborús zónák katonai kórházai.” 

Ezek után egy képzeletbeli fegyvert fogott a kezébe és néhányszor a levegőbe szúlt, miközben azt ismételgette:

„Kések, kések, kések.”

Majd hozzáttette: „London nem volt mindig ilyen. Most kezdenek hozzászokni. Elég kemény. Azért vagyunk ma itt, hogy tudomásul vegyünk egy egyszerű tényt: mindig is egyetlen dolog állt az amerikai nép és a második alkotmánykiegészítésünk eltörlése ellen: a Kongresszusban ülő konzervatívok, akik hajlandóak harcolni ezekért a jogokért. Mi harcolunk” – utalva itt a fegyvertartáshoz való jogra.