Donald Trump szerint a kések pont olyan veszélyesek, mint a lőfegyverek

külföld
2018 május 05., 14:41
comments 214

Donald Trump amerikai elnök a fegyvertartáshoz való jog mellett állt ki a Nemzeti Fegyverszövetség (NRA – National Rifle Association) egyik gyűlésén a közelmúltban, írja a Guardian. Azokhoz szólt, akik szerint a lőfegyvereket be kellene tiltani, hogy megfékezzük az erőszakos merényleteket.

Trump szerint ennyi erővel a kamionokat, kisbuszokat, autókat is betilthatnánk, hiszen a terroristák ezeket is használják. merényleteik során. Ezután amellett kezdett érvelni, hogy a kések legalább ugyanolyan veszélyesek, mint a lőfegyverek és egy londoni kórházról beszélt, amit nem nevezett meg.

Nemrég olvastam egy történetet arról, hogy Londonban, ahol nagyon szigorú fegyvertartási törvények vannak, egy igen rangos kórházban, a város kellős közepén épp olyan állapotok uralkodnak, mint egy háborús övezetben, tele szörnyűséges szúrt sebekkel. (...) Igen, így igaz, nincsenek fegyvereik, de helyette vannak késeik, és ebben a kórházban az egész padlót vér borítja. Azt mondják, olyan, akár a háborús zónák katonai kórházai.” 

Ezek után egy képzeletbeli fegyvert fogott a kezébe és néhányszor a levegőbe szúlt, miközben azt ismételgette:

„Kések, kések, kések.”

Majd hozzáttette: „London nem volt mindig ilyen. Most kezdenek hozzászokni. Elég kemény. Azért vagyunk ma itt, hogy tudomásul vegyünk egy egyszerű tényt: mindig is egyetlen dolog állt az amerikai nép és a második alkotmánykiegészítésünk eltörlése ellen: a Kongresszusban ülő konzervatívok, akik hajlandóak harcolni ezekért a jogokért. Mi harcolunk” – utalva itt a fegyvertartáshoz való jogra. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.