Donald Trump szerint a kések pont olyan veszélyesek, mint a lőfegyverek

Donald Trump amerikai elnök a fegyvertartáshoz való jog mellett állt ki a Nemzeti Fegyverszövetség (NRA – National Rifle Association) egyik gyűlésén a közelmúltban, írja a Guardian. Azokhoz szólt, akik szerint a lőfegyvereket be kellene tiltani, hogy megfékezzük az erőszakos merényleteket.

Trump szerint ennyi erővel a kamionokat, kisbuszokat, autókat is betilthatnánk, hiszen a terroristák ezeket is használják. merényleteik során. Ezután amellett kezdett érvelni, hogy a kések legalább ugyanolyan veszélyesek, mint a lőfegyverek és egy londoni kórházról beszélt, amit nem nevezett meg.

Nemrég olvastam egy történetet arról, hogy Londonban, ahol nagyon szigorú fegyvertartási törvények vannak, egy igen rangos kórházban, a város kellős közepén épp olyan állapotok uralkodnak, mint egy háborús övezetben, tele szörnyűséges szúrt sebekkel. (...) Igen, így igaz, nincsenek fegyvereik, de helyette vannak késeik, és ebben a kórházban az egész padlót vér borítja. Azt mondják, olyan, akár a háborús zónák katonai kórházai.” 

Ezek után egy képzeletbeli fegyvert fogott a kezébe és néhányszor a levegőbe szúlt, miközben azt ismételgette:

„Kések, kések, kések.”

Majd hozzáttette: „London nem volt mindig ilyen. Most kezdenek hozzászokni. Elég kemény. Azért vagyunk ma itt, hogy tudomásul vegyünk egy egyszerű tényt: mindig is egyetlen dolog állt az amerikai nép és a második alkotmánykiegészítésünk eltörlése ellen: a Kongresszusban ülő konzervatívok, akik hajlandóak harcolni ezekért a jogokért. Mi harcolunk” – utalva itt a fegyvertartáshoz való jogra. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.