Az indiai rendőrség letartóztatta a férfiakat, akik megerőszakoltak és felgyújtottak egy 16 éves lányt

külföld
2018 május 06., 15:40
comments 152

Az indiai rendőrség azt mondja, elkapták a férfit, akit a fő elkövetőnek tartanak egy 16 éves lány megerőszakolásában. Az eset azért kapott hatalmas sajtónyilvánosságot Indiában, mert miután az áldozat szülei panaszt tettek, az elkövetők dühükben összeverték a szülőket, és felgyújtották a lányt.

A Jharkhand államban élő lány szülei a helyi elöljárókhoz fordultak, akik azt a döntést hozták, hogy a két erőszaktevőnek 100 felülést kell csinálnia, és fejenként 50 ezer rúpiát, azaz majd 200 ezer forintot kell fizetnie. Az elkövetők ezen annyira feldühödtek, hogy megtámadták a szülőket, majd a család házához mentek, és felgyújtották az áldozatot.

A rengeteg nemi erőszak miatt tiltakozó ellenzékiek az államminisztert szimbolizáló bábut égetnek.
photo_camera A rengeteg nemi erőszak miatt tiltakozó ellenzékiek az államminisztert szimbolizáló bábut égetnek. Fotó: -/AFP

A rendőrség egy Dhanu Bhuiyan nevű férfit tart a fő elkövetőnek, őt az egyik rokona házában tartóztatták le. Azt hitte, ott elbújhat majd a hatóságok elől. Rajta kívül még 14 embert vettek őrizetbe és még háromnál vizsgálják, mennyi közük volt a csoportos erőszakhoz és az utána következőkhöz.

A rendőrség szerint az erőszakot 2 vagy több férfi követte el, a 16 éves lányt a szülei házából rabolták el, míg a szülei egy esküvőn voltak. A lányt egy közeli erdős területen erőszakolták meg. A szülők, miután tudomást szereztek az esetről, a települési elöljárókhoz fordultak, hogy büntessék meg az elkövetőket.

Az elöljáróknak vagy véneknek nincsen jog szerinti szerepük az indiai igazságszolgáltatásban, tekintélyük azonban az ország több részén továbbra is olyan nagy, hogy leginkább ők szabnak ki büntetéseket, és az eléjük kerülő ügyek sokszor el sem jutnak a rendőrségig. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.