Harmincezredik Big Macjén is túl van a Big Mac-evés világrekordere

ÉLET
2018 május 06., 07:10
comments 173

Don Gorske méltó módon ünnepelte megdönthetetlennek tűnő világrekordját. élete 30 ezredik Big Macjét ugyanabban a wisconsini McDonald's-ban fogyasztotta el, ahol 46 éve beleharapott az elsőbe. "Akkoriban ez volt az egyetlen McDonald's a városban, én meg pont megkaptam a jogsimat" - mesélt arról az 1972-es napról, amikor megismerte a Big Macet.

"Beleharaptam az első falatba, és az volt a legjobb dolog, amit életemben kóstoltam" - mondta.

Gorske már évek óta szereplője az idióta rekordok tárházának, a Guinness Rekordok Könyvének. Nem csoda, már öt éve túljutott a 25 ezres álomhatáron. Amúgy azt állítja, hogy az elmúlt öt évben elfogyasztott újabb 5000, vagyis durván napi három Big Mac nemhogy rontott, még javított is az egészségén. A vérnyomása rendben, a koleszterinszintje alacsony, és még fogyott is a 25 ezredik Big Mac elfogyasztása óta.

Gorske amúgy akkurátus ember, nem csak a szavára adhatunk, amikor az életében elfogyasztott Big Macek számát akarjuk ellenőrizni. Gondosan elrakta a blokkokat, de még a papírt, sőt, a műanyag dobozokat is megőrizte - igaz, amikor 1990-ben egy tornádó söpört át a házán, az több ezer ilyen dobozt magával vitt.

Gorske az elmúlt 7 és fél évben minden nap evett legalább egy Big Macet. Élete utolsó Big Mac-mentes napja a 2011-es hálaadás volt, amikor zárva volt a McDonald's. Gorske ugyan úgy emlékezett, hogy van egy lefagyasztva, de mégse volt. "Ez nem történhet meg még egyszer" - írta erről Gorske egy, a Big Mac-rajongásáról szóló pamfletjében. (Via Kansas.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.