Tizennégyen haltak meg Afganisztánban, miután bomba robbant egy mecsetben

külföld
2018 május 06., 14:34
comments 9

Bomba robbant egy mecsetben az Afganisztán keleti részén lévő Khost városban. A robbanásban 14 ember meghalt és 33 megsebesült. A mecsetben azért voltak sokan, mert az épületet választási regisztrációs központként használták, oda várták azokat, akik szavazni akarnak a közelgő választáson.

A bombatámadást eddig semmilyen szervezet nem vállalta, de a tálibok és az Iszlám Állam helyi csoportja is ellenzi a választásokat, és korábban is több merényletet követtek el a szavazók ellen. Igaz, Khost városban az Iszlám Állam eddig nem volt jelen, de az utóbbi hónapokban a csoport az ország újabb és újabb részeire terjesztette ki a befolyását.

A múlt hónapban is az Iszlám Állam küldött öngyilkos merénylőt egy választási regisztrációs központba Kabulban, akkor hatvanan haltak meg és 130 ember megsebesült. (Time)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.