Bár a fideszes polgármester azt mondta, az ellenzék miatt gyújtottak fel autókat, a bajai rendőrség egy 17 éves fiút fogott el

A bajai rendőrök elfogtak egy rongálással megalapozottan gyanúsítható 17 éves helyi fiút. A rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen elkövető vasárnap hajnali 2:30 körül Baján, a Tóth Kálmán téren parkoló három autót szándékosan gyújtott fel, illetve városszerte további öt kocsit akart felgyújtani.

Fotó: police.hu

A nyomozás során a rendőrök beazonosították, és 10 órával később, 22:49-kor a bajai vasútállomáson elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 17 éves helyi fiút.

A fiatal a kihallgatásán beismerő vallomást tett, ezután őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek az előzetes letartóztatására – írja a police.hu.

Fercsák Róbert, a város fideszes polgármestere vasárnap azt mondta, bővíteni fogják a városi térfigyelőkamera-rendszert, és fokozottabb jelenlétet kért a rendőrségről, a polgárőrségtől és a városőrségtől. Azt is mondta, hogy minden bizonnyal az ellenzék a hibás: „Elszomorító, hogy manapság egyes ellenzéki politikai erők agresszivitást kiváltó hozzáállása gyakorlatilag gerjeszti az ilyen jellegű cselekmények létrejöttét. Mi, bajaiak, azt szeretnénk, ha városunkban nem történnének a budapestihez hasonló agresszív megnyilvánulások. Manapság sajnos mind az internetes felületeken, mind pedig az utcákon elharapóztak az obszcén megnyilvánulások és az agresszív viselkedési formák. Egyes felkorbácsolt idegállapotú emberek még a rendfenntartó szerveket is sértegetik, provokálják, a »demokrácia« jegyében. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Baját ez a trend és szellemiség ne érintse, Baja maradjon meg az egymást tisztelő és szerető, tisztességes emberek közösségének.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.