Bár a fideszes polgármester azt mondta, az ellenzék miatt gyújtottak fel autókat, a bajai rendőrség egy 17 éves fiút fogott el

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A bajai rendőrök elfogtak egy rongálással megalapozottan gyanúsítható 17 éves helyi fiút. A rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen elkövető vasárnap hajnali 2:30 körül Baján, a Tóth Kálmán téren parkoló három autót szándékosan gyújtott fel, illetve városszerte további öt kocsit akart felgyújtani.

Fotó: police.hu

A nyomozás során a rendőrök beazonosították, és 10 órával később, 22:49-kor a bajai vasútállomáson elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 17 éves helyi fiút.

A fiatal a kihallgatásán beismerő vallomást tett, ezután őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek az előzetes letartóztatására – írja a police.hu.

Fercsák Róbert, a város fideszes polgármestere vasárnap azt mondta, bővíteni fogják a városi térfigyelőkamera-rendszert, és fokozottabb jelenlétet kért a rendőrségről, a polgárőrségtől és a városőrségtől. Azt is mondta, hogy minden bizonnyal az ellenzék a hibás: „Elszomorító, hogy manapság egyes ellenzéki politikai erők agresszivitást kiváltó hozzáállása gyakorlatilag gerjeszti az ilyen jellegű cselekmények létrejöttét. Mi, bajaiak, azt szeretnénk, ha városunkban nem történnének a budapestihez hasonló agresszív megnyilvánulások. Manapság sajnos mind az internetes felületeken, mind pedig az utcákon elharapóztak az obszcén megnyilvánulások és az agresszív viselkedési formák. Egyes felkorbácsolt idegállapotú emberek még a rendfenntartó szerveket is sértegetik, provokálják, a »demokrácia« jegyében. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Baját ez a trend és szellemiség ne érintse, Baja maradjon meg az egymást tisztelő és szerető, tisztességes emberek közösségének.”