Kis tételben akart gázolajat lopni egy iskolától három somogyi férfi, 9000 liter lett a vége

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat három férfival szemben, akik egy oktatási intézmény alkalmazottaiként több millió forint értékű gázolajat loptak el - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A három férfi nagy teljesítményű mezőgazdasági munkagépekkel dolgozott. A munkagépek az általános működtetés mellett is jelentős mennyiségű üzemanyagot használtak fel, ezért a vádlottak úgy gondolták, hogy nem lesz feltűnő, ha KISEBB TÉTELBEN elkezdenek gázolajat lopni. Megoldották, hogy a munkagépek üzemanyagfelhasználását figyelő rendszeren keresztül ne tűnjön fel a hiány:

a gázolaj leszívása alatt működtették a gépeket, ezért úgy tűnhetett, mintha azokkal éppen intenzíven dolgoznának.

A vádlottak ezzel a módszerrel több hónapon keresztül károsították meg az intézményt úgy, hogy változó, alkalmanként 21 és 77 liter közötti gázolajat szívtak le a munkagépekből. Végül a leleplezésük után derült fény arra, hogy

összesen 9000 liter gázolajat loptak el több mint 3 millió forint értékben.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra is, hogy az intézménynek okozott kárt térítsék meg.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.