Lezuhant egy orosz katonai helikopter Szíriában

külföld
2018 május 07., 21:11

Szíria keleti részén lezuhant egy Ka-52-es orosz katonai helikopter, mindkét pilótája meghalt. Az orosz védelmi minisztérium szerint a helikopter tervszerű repülést hajtott végre, a katasztrófát a tárca szerint valószínűleg műszaki hiba okozhatta. Az alligátornak is nevezett Ka-52-es az orosz hadsereg 2016 óta használja Szíriában a szárazföldi műveletek támogatására.

Ka-52-es helikopter
photo_camera Ka-52-es helikopter Fotó: Vitaliy Belousov/Sputnik

Csütörtökön az orosz légierő egy Szu-30SM típusú vadászbombázója a hmejmími orosz légitámaszpontról végrehajtott felszállást követően a Földközi-tengerbe zuhant. A két pilóta életét vesztett. A balesetet az okozhatta, hogy madár került a gép sugárhajtóművébe.

A szíriai polgárháborúba Bassár el-Aszad államfő oldalán 2015 szeptembere óta beavatkozó orosz haderő hivatalosan 88 katonáját vesztette el az elmúlt több mint két és fél évben. Mintegy háromezer orosz katona tartózkodik a közel-keleti országban, többségük a tartúszi és a hmejmími orosz bázison, az ország északnyugati részén. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.