Megint csattanó maszlaggal kevert köményt talált a Nébih egy fűszerboltban

2018 május 7., hétfő 17:35
77

Újabb szennyezett őrölt fűszerköményt talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-bizontsági Hivatal (Nébih). A hatóság honlapján hétfőn megjelent közlemény szerint csattanó maszlag szennyezettséget mutattak ki az Ázsia Vegyeskereskedelmi Bt. (1093 Budapest, Vámház krt. 5.) által csomagolt több őrölt fűszerkömény tételben.

Az április 25-i atropin mérgezés óta, amikor turisták lettek rosszul gulyáslevestől egy budapesti étteremben, a Nébih széles körben vizsgálja a fűszerköményt, laboratóriumába folyamatosan érkeznek a minták.

A területileg illetékes kormányhivatal elrendelte a szennyezett tételek visszahívását. A Nébik felhívja a lakosság, a vendéglátók figyelmét, hogy a honlapon közzétett adatokból beazonosítható termékeket ne használják fel.

A hivatal általánosságban javasolja, hogy a vizsgálatok befejezéséig a főzéshez mindenki - az őrölt kömény helyett - a szemes köménymagot részesítse előnyben, és ezt is felhasználás előtt alaposan nézze át, hogy nem tartalmaz-e szennyeződést . (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt