Orbán Viktort negyedszer is felkérték a kormányalakításra

Áder János hétfő délelőtt hivatalosan is felkérte Orbán Viktort, hogy alakítsa meg a negyedik kormányát. Ez puszta formalitás, a Fidesz-KDNP kétharmados többséget szerzett az áprilisi választáson, a kormányfőt ezután hivatalosan a köztársasági elnök javasolja az országgyűlésnek, az újonnan megválasztott képviselők pedig kedden fognak szavazni a kormányfő személyéről, aki újra Orbán Viktor lesz.

Fotó: botost/444.hu

Áder a találkozójuk utáni sajtótájékoztatón azt mondta, egyértelmű, hogy a Fidesz-KDNP támogatottsága elegendő a kormányalakításhoz, ezért kérte fel Orbánt.

Orbán pedig azt mondta, a felkérést elfogadta, és tájékoztatta Ádert arról, hogy 14 fős kormányt tervez alakítani (őt is beleértve), amelybe heten a politikán belülről, heten a politikán kívülről érkeznek.

Fotó: botost/444.hu

Ezután Orbán elővette a slágertémáját, és azt mondta, a kormány legfontosabb feladata Magyarország biztonságának és keresztény kultúrájának megőrzése lesz. Ezután viszont tett egy szokatlan gesztust is:

Azt mondta, hogy a kétharmadot arra fogja használni, hogy minden magyar állampolgárt, azaz a háromharmadot szolgálja vele.

Pedig Orbán Viktor márciusban még megígérte: „A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is.”

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.