Elmaradt a Jobbik kordonbontása, hiszen kordon helyett rendőrsorfal áll a Parlament körül

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kedd reggel a Bazilika előtt találkoztak a Jobbik frakciójának tagjai. Az eredeti terv az volt, hogy innen a Parlament elé vonulnak, ahol elbontják a Kossuth tér köré vont kordont. 

Fotó: Ács Dániel / 444

A rendőrség azonban nem állított kordont, hanem rendőrsorfalat tettek a térre, így a kordonbontás értelemszerűen elmaradt. Tudósítónk elmondása szerint a jobbikos Mirkóczki Ádám arról beszélt a helyszínen, hogy a kordon elmaradása a Jobbik első sikere ebben a ciklusban. De a rendőrsorfal szerinte sunyulás a kormány részéről, ugyanis ha maradéktalanul tiszta lett volna a választás nem kellene rendőrökkel védeni a parlamentet. 

A képviselők így végül a parlamenthez vonultak, ahol simán átjutottak a rendőrsorfalon. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.