Feljelenti, arca, neve és munkahelye közzétételével gyalázza saját kommentelőjét a Pesti Srácok

2018 május 8., kedd 7:55
378

A Pesti Srácok nevű kormányzati vicc- és propagandaoldal lapigazgatója, Stefka István milliós sérelemdíjat követelve feljelentette az oldal egyik kommentelőjét, amiért az munkásőrnek nevezte. Stefka azt állítja, ő nem volt munkásőr, sőt sérti ez a jelző, mert a kommunizmusban a családja osztályidegen volt, és üldöztetésben volt részük.

Arra tényleg nincsen semmilyen bizonyíték, hogy Stefka munkásőr lett volna, annyira messze azonban biztosan nem állt a Kádár-rendszertől, 1982-ben például  Horváth István belügyminisztertől kapott jutalmat a Belügyminisztérium céljait szolgáló riportjaiért és tudósításaiért. Visszaemlékezések szerint Stefka egyike volt annak a kevés kiválasztott újságírónak, akik Belügyi Tudósítói igazolvánnyal rendelkezett, és munkájukat a belügyminisztérium sajtó,- és propaganda munkáját volt hivatva, önkéntesen segíteni. Stefka ezekre a vádakra annyit reagált, hogy abban az időben öngyilkosság lett volna visszautasítani egy ilyen kitüntetést.

A Pesti Srácok kommentelője Stefka feljelentése után békülni próbált, és egy levélben bocsánatot kért, de a fideszes elegancia és nagyvonalúság csak ezután kapcsolt turbófokozatba:

megjelent egy cikk a Pesti Srácokon, amin nevét, arcát és munkahelyét publikálva gyalázzák a kommentelőjüket.

Felelevenítik, hogy a kommentelő maga is perrel fenyegetett más kommentelőket, és hozzászólásokat akart eltávolíttatni a Pesti Srácok kommentfelületéről. A lap azt írja, „pikáns”, hogy a kommentelőt most „utolérte az, amit mások fejére követelt”. (Mérce)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt