Kína gratulál Orbán Viktornak: „összehoznak a közös ideálok”

politika
2018 május 8., 16:13
comments 124

„A közös jövőképek és ideálok összehozhatnak embereket akkor is, ha kilométerek ezrei választják el őket egymástól” - írta Orbán Viktornak újraválasztásához gratuláló levelében Kína miniszterelnöke, Li Ko-csiang. 

photo_camera Orbán Viktor (j) és Li Ko-csiang az I. kerületi Alabárdos étteremben, ahol a magyar kormányfő kötetlen vacsorán látta vendégül a kínai kormányfőt 2017. november 26-án. Fotó: Szecsődi Balázs / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI / MTVA

A levelet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatta el az MTI-nek. Ebben Li méltatta a kínai-magyar kapcsolatokban a kölcsönös politikai bizalmon és gyümölcsöző együttműködésen alapuló jelentős haladást a kereskedelem, a beruházások, az infrastruktúra kiépítése terén. Mint írta, 

a két nép közötti barátság folyamatosan mélyül, 

és hozzátette, hogy a kétoldalú kapcsolatok fejlődése hatékonyan előmozdítja az együttműködést Kína és a Magyarországot övező térség között is. 

A kínai miniszterelnök levelében felidézte, hogy Orbán Viktor melegen fogadta tavaly novemberben Budapesten a Kína és 16 közép-kelet-európai ország kormányfőinek hatodik tanácskozásán, és reményének adott hangot, hogy a közös erőfeszítések még magasabb szintre emelik a kapcsolatokat és az együttműködést kínai-magyar viszonylatban, a 16+1-ek csoportjában, továbbá Kína és az Európai Unió között. 

Li Ko-csiang végezetül hivatalos kínai látogatásra hívta meg a magyar kormányfőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt