Londonban fog játszani egymás ellen a New York Yankees és a Boston Red Sox

2018 május 8., kedd 11:29

Jövőre kétszer is megmérkőzik egymással Londonban az észak-amerikai baseball-bajnokság (MLB) leghíresebb csapatai közül kettő, a New York Yankees és a Boston Red Sox.

A tengerentúli liga keddi bejelentése szerint a londoni Olimpiai Stadionban 2019. június 29-én és 30-án sorra kerülő összecsapások az MLB történetének első európai alapszakasz-mérkőzései lesznek.

Domingo German idén májusban Fotó: Jim McIsaac/AFP

A közlemény kitér rá, hogy az MLB 2020-ban is szeretne találkozókat rendezni a brit fővárosban, s amennyiben a kezdeményezés sikeresnek és népszerűnek bizonyul, akkor hosszú távon is terveznek Európában meccseket játszani.

A összecsapásokra a West Ham United otthonául szolgáló arénát át kell majd alakítani, hogy baseballozni lehessen benne, a találkozókat 55 ezren láthatják majd a helyszínen.

Az MLB alapszakaszában korábban már rendeztek mérkőzéseket Észak-Amerikán kívül Japánban és Ausztráliában, de a liga most az európai piacot is szeretné meghódítani.

Az 1901-ben alapított New York Yankees rekordot jelentő 27 alkalommal, az ugyancsak abban az évben megalakult Red Sox nyolcszor nyerte meg az MLB döntőjének számító World Seriest. 

Nem az MLB az egyetlen amerikai liga, amelyik terjeszkedik Európa felé, hozott már ide meccset az NFL és az NBA is. (MTI)