Londonban fog játszani egymás ellen a New York Yankees és a Boston Red Sox

sport
2018 május 08., 13:29
comments 54

Jövőre kétszer is megmérkőzik egymással Londonban az észak-amerikai baseball-bajnokság (MLB) leghíresebb csapatai közül kettő, a New York Yankees és a Boston Red Sox.

A tengerentúli liga keddi bejelentése szerint a londoni Olimpiai Stadionban 2019. június 29-én és 30-án sorra kerülő összecsapások az MLB történetének első európai alapszakasz-mérkőzései lesznek.

Domingo German idén májusban
photo_camera Domingo German idén májusban Fotó: Jim McIsaac/AFP

A közlemény kitér rá, hogy az MLB 2020-ban is szeretne találkozókat rendezni a brit fővárosban, s amennyiben a kezdeményezés sikeresnek és népszerűnek bizonyul, akkor hosszú távon is terveznek Európában meccseket játszani.

A összecsapásokra a West Ham United otthonául szolgáló arénát át kell majd alakítani, hogy baseballozni lehessen benne, a találkozókat 55 ezren láthatják majd a helyszínen.

Az MLB alapszakaszában korábban már rendeztek mérkőzéseket Észak-Amerikán kívül Japánban és Ausztráliában, de a liga most az európai piacot is szeretné meghódítani.

Az 1901-ben alapított New York Yankees rekordot jelentő 27 alkalommal, az ugyancsak abban az évben megalakult Red Sox nyolcszor nyerte meg az MLB döntőjének számító World Seriest. 

Nem az MLB az egyetlen amerikai liga, amelyik terjeszkedik Európa felé, hozott már ide meccset az NFL és az NBA is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.