Németh Szilárd nem lesz a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Országgyűlés keddi alakuló ülésén elfogadott, az újonnan felálló bizottságok tagjainak megválasztásáról szóló határozatban a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnökeként már nem Németh Szilárd, hanem Németh Zsolt szerepel, aki egyben a Külügyi bizottságnak is elnöke - írja a 24.hu.

Először elírásra gyanakodtak, de aztán Szél Bernadett és Molnár Zsolt bizottsági tagok megerősítették, hogy a régi fideszes külügyér váltja Németh Szilárdot.

Fotó: Európa Tanács/MTI/MTVA

A Nemzetbiztonsági Bizottság elvileg az egyik legfontosabb parlamenti fórum, de az előző ciklusban és főleg a választási kampányban a kormánypárti többség Németh Szilárd vezetésével ellehetetlenítette a munkát. 

A bizottság elnökét a hagyományoknak megfelelően a legerősebb ellenzéki párt jelöli, így a szocialista Molnár Zsolt helyett a jobbikos Mirkóczki Ádám vezeti majd a testületet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.