A Vodafone megveszi a UPC Magyarországot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Vodafone megállapodásra jutott a Liberty Global-lal annak magyar, cseh, német és román leányvállalatainak megvásárlásáról, összesen 18,4 milliárd eurós üzletről van szó - írják közleményükben. 

A felvásárlás után a Vodafone-nak Magyarországon a mobil piacon 25 százalék, a vezetékes szélessávú szolgáltatások piacán 24 százalék, a kereskedelmi televíziózás piacán pedig 19 százalék körüli részesedése lesz. 

A UPC Magyarország az ország legnagyobb kábelszolgáltatója mely 1,8 millió
háztartást ér el (az összes háztartás 43 százalékát). 

A tranzakcióhoz az Európai Bizottság mint versenyhatóság jóváhagyása szükséges. A vizsgálati és jóváhagyási folyamat 2019 közepére zárulhat le.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.