Egy rakás hamis útlevelével, álnéven élte életét a körözött férfi Kaposváron

Az sajnos nem derül ki, hogy miért is körözték a kaposvári férfit, csak az, hogyan próbált elrejtőzni a rendőrök elől, és hogyan bukott le mégis.

A vád szerint a kaposvári rendőrök 2017 májusában igazoltattak egy férfit, aki brit jogosítványt és útlevelet adott át nekik. A rendőröknek gyanús lett a két irat, kiderült, hogy hamisak. Házkutatást tartottak a férfinél, további hamis amerikai és kanadai útlevelek és jogosítvány került elő. 

Kiderült, hogy a férfi  a hamis iratokkal mobiltelefon előfizetői és bankszámla szerződéseket is kötött, sőt, magát egy miami-i székhelyű cég igazgatójának kiadva még egy nyelvtanfolyamot is megtartott.

A büntetlen előéletű férfivel szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a hamis okmányok elkobzását indítványozta.

(A címlapkép illusztráció)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.