Elfolyt a víz a zalakarosi termáltóból

baleset
2018 május 09., 10:50
comments 283

Szerda reggelre eltűnt a víz a zalakarosi termáltóból.

link Forrás

Így nézett ki előtte az uniós pénzből kiépített termáltó és ökopark:

link Forrás

Novák Ferenc, a város fideszes polgármestere az MTI érdeklődésére megerősítette a Zalai Hírlap információját, miszerint szerda hajnalban elszivárgott a víz a tóból.

A mintegy másfél hektáros felületű, jellemzően 180-280 centiméter mélységű tavat a gyógyfürdő elfolyó, de biológiailag megfelelő módon kezelt vize táplálja, a termálvíz másik része pedig csővezetékeken távozik a fürdőből.

A polgármester az eddigi vizsgálatok alapján azt mondta: a fóliával fedett meder alatt egy gödör keletkezhetett, ott a fólia kiszakadt, ezért a víz azon keresztül elfolyt.Novák Ferenc hozzátette: a tónak elsősorban esztétikai, szabadidős értéke van, állatvilága szinte nincs, a betelepített növényzetet pedig a kiszáradás ellen átültetik olyan részre, ahol maradt még valamennyi víz a mederben. A műszaki probléma feltárását már elkezdték a szakemberek, hogy mielőbb helyre tudják állítani a korábbi állapotot.

Jó kis tónak tűnik ennek a beszámolónak az alapján. A 13 ezer négyzetméteres tóban nem lehet fürdeni, télen korcsolyázni sem, építettek egy 21 méter magas csúszdatornyot is, de az sem a vízben ér véget, hanem a szárazföldön.

link Forrás

Az egész projekt félmilliárdos, 2016-ban készült el teljes pompájában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.