Kádár János 1957-es beszéde és az iszlám is téma a történelemérettségin

oktatás
2018 május 09., 04:37
comments 122

A kereszténység születéséről, az iszlámról, a kapitalista gazdaságról, a Rákóczi-szabadságharcról, a dualizmus korának magyar gazdaságáról, az első világháború idején fellépő élelmiszerhiányról, és Kádár János egyik 1957-es beszédéről kell kérdésekre válaszolniuk a történelemérettségin a diákoknak, írja az Eduline. A feladatsor szövegértési részében egy, a hódmezővásárhelyi iskolakerületek átszervezéséről szóló szöveget kell olvasniuk, értelmezve a szegregáció, az integráció, és a hátrányos helyzetű diák fogalmát.

A középszintű érettségin 180 percet kapnak a diákok a két feladatsor megoldására.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.