Szijjártó Péter szerint kár lenne veszni hagyni az iráni atomalkut

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szijjártó Péter szerint az Iránnal 2015-ben kötött atomalku "olyan nemzetközi vívmány, amit kár lenne veszni hagyni". Donald Trump amerikai elnök kedden mondta fel a megállapodást arra hivatkozva, hogy elődje, Barack Obama "egyoldalú", rossz alkut kötött Iránnal. A megállapodás valójában hosszú évekre garantálta, hogy Irán ne folytathasson titkos atomprogramot, mert olyan kötelező ellenőrzéseket írt elő, melyek mellett nehéz lenne titokban tartani egy ilyet.

Trump döntését nyugati szövetségesei mellett az aluban részt vevő Kína és Oroszország is bírálta, Irán pedig a maga részéről azt mondta, hogy igyekszik megállapodni az alku többi résztvevőjével a megállapodás fenntartásáról.

Szijjártó a megállapodás legfőbb erényének azt tartja, hogy az elmúlt évtizedekben ez volt a legfontosabb egyezmény, melynek tárgyalása során az USA és Oroszország azonos oldalon állt. "Ez mindig biztosította a reményt, hogy a nagy globális kérdésekben lehet megoldást találni" - mondta Szijjártó. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.