Dr. Dre rapper nem tudta elvenni Dr. Drai, a vaginanépszerűsítő nőgyógyász művésznevét

2018 május 10., csütörtök 14:29
34

Az amerikai szabadalmi hivatal elutasította Dr. Dre, a híres rapper-producer-üzletember keresetét, aki azt szerette volna elérni, hogy Dr. Draion M Burch nőgyógyász ne használhassa a Dr. Drai márkanevet.

Dre érve az volt, hogy a közönséget megzavarhatja a művésznevek hasonlósága. (Dr. Dre természetesen nem doktor, és Andre Youngnak hívják igazából.) Drai erre azzal replikázott, hogy zavar fel sem merülhet, hiszen Dre nem orvos, nem nyújthat ilyen szolgáltatást és nem is árulhat gyógyászati termékeket.

Dr. Drai a gyógyítás mellett egyébként termékeny könyvszerző, ő írta például a 20 dolog, amit nem tudtál a vagináról-t és gyakran tart nyilvános felvilágosító előadásokat.

A szabadalmi hivatal végül úgy ítélte meg, hogy Drai nem zavarna össze senkit, így elutasította a keresetét. A nőgyógyász az eljárás közben megjegyezte, hogy már csak azért sem azért vett fel a Dre-re rímelő nevet, hogy a rapper fényében sütkérezzen, mert Dre olyan lealacsonyítóan beszél a nőkről a legtöbb számában, hogy az kifejezetten sértő az ügyfeleire nézve. (via Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt