Dr. Dre rapper nem tudta elvenni Dr. Drai, a vaginanépszerűsítő nőgyógyász művésznevét

MŰVÉSZET
2018 május 10., 14:29
comments 33

Az amerikai szabadalmi hivatal elutasította Dr. Dre, a híres rapper-producer-üzletember keresetét, aki azt szerette volna elérni, hogy Dr. Draion M Burch nőgyógyász ne használhassa a Dr. Drai márkanevet.

Dre érve az volt, hogy a közönséget megzavarhatja a művésznevek hasonlósága. (Dr. Dre természetesen nem doktor, és Andre Youngnak hívják igazából.) Drai erre azzal replikázott, hogy zavar fel sem merülhet, hiszen Dre nem orvos, nem nyújthat ilyen szolgáltatást és nem is árulhat gyógyászati termékeket.

link Forrás

Dr. Drai a gyógyítás mellett egyébként termékeny könyvszerző, ő írta például a 20 dolog, amit nem tudtál a vagináról-t és gyakran tart nyilvános felvilágosító előadásokat.

A szabadalmi hivatal végül úgy ítélte meg, hogy Drai nem zavarna össze senkit, így elutasította a keresetét. A nőgyógyász az eljárás közben megjegyezte, hogy már csak azért sem azért vett fel a Dre-re rímelő nevet, hogy a rapper fényében sütkérezzen, mert Dre olyan lealacsonyítóan beszél a nőkről a legtöbb számában, hogy az kifejezetten sértő az ügyfeleire nézve. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.