Izrael szerint iráni katonák lőtték rakétákkal a Golant

külföld
2018 május 10., 02:19

Az izraeli hadsereg szerint a Szíriában állomásozó iráni erők lőtték rakétákkal állásaikat a Golan-fennsíkon. Állításuk szerint nagyjából húsz rakétát lőhettek ki, ezek közül néhányat már a levegőben sikerült megsemmisíteni. Légóriadó volt, a civileket az óvóhelyekre küldték. Tájékoztatásuk szerint a támadásnak nem voltak áldozatai.

Az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője, Jonathan Conricus annyit tett hozzá mindehez, hogy válaszcsapást mértek, de ezt nem részletezte. A szír állami hírügynökség, a Sana később arról adott hírt, hogy Homsztól délre 12 izraeli rakétát lőttek le. A jelentésük szerint néhány izraeli rakéta célba ért, légvédelmi létesítményeket és egy fegyverraktárt semmisítettek meg.

A Sana jelentése szerint Kiszvah közelében két rakétát lőttek le, a robbanásokban két civil vesztette életét. A londoni központú civil szervezet, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint ugyanakkor valójában nem lőtték le a rakétákat, azok az iráni Forradalmi Gárda egyik fegyverraktárát semmisítették meg. Értesüléseik szerint a csapásban az Aszaddal szövetséges erők 15 emberüket vesztették el, köztük nyolc forradalmi gárdistát. (Via BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.