Izrael szerint iráni katonák lőtték rakétákkal a Golant

Az izraeli hadsereg szerint a Szíriában állomásozó iráni erők lőtték rakétákkal állásaikat a Golan-fennsíkon. Állításuk szerint nagyjából húsz rakétát lőhettek ki, ezek közül néhányat már a levegőben sikerült megsemmisíteni. Légóriadó volt, a civileket az óvóhelyekre küldték. Tájékoztatásuk szerint a támadásnak nem voltak áldozatai.

Az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője, Jonathan Conricus annyit tett hozzá mindehez, hogy válaszcsapást mértek, de ezt nem részletezte. A szír állami hírügynökség, a Sana később arról adott hírt, hogy Homsztól délre 12 izraeli rakétát lőttek le. A jelentésük szerint néhány izraeli rakéta célba ért, légvédelmi létesítményeket és egy fegyverraktárt semmisítettek meg.

A Sana jelentése szerint Kiszvah közelében két rakétát lőttek le, a robbanásokban két civil vesztette életét. A londoni központú civil szervezet, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint ugyanakkor valójában nem lőtték le a rakétákat, azok az iráni Forradalmi Gárda egyik fegyverraktárát semmisítették meg. Értesüléseik szerint a csapásban az Aszaddal szövetséges erők 15 emberüket vesztették el, köztük nyolc forradalmi gárdistát. (Via BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.