Koreában már annyi a telefonzombi, hogy a médiahatóság olyan alkalmazást terjeszt, ami öt lépés után blokkolja a telefont

Random nő zombul a telefonjába Szöül utcáinFotó: ED JONES/AFP

A dél-koreai médiahatóság közleményben számolt be legújabb fejlesztéséről, amit annak érdekében tesznek elérhetővé mindenki számára, hogy csökkentsék a telefonzombulás miatt bekövetkező balesetek számát. 

Az alkalmazás érzékeli, ha a telefon gazdája öt lépést megtesz, ezután automatikusan lezárja a billentyűzetet és egy meghatározott ideig nem engedi használni a készüléket. 

Az újítás mögött az van, hogy Koreában egyre több telefonzombi szenved vagy okoz balesetet azért, mert nem figyel oda a környezetére - lelép a járdáról, összeütközik valakivel, vagy akár vezetés közben mobilozik.

A helyi belügyminisztérium szerint az okostelefonokkal összefüggésben bekövetkezett balesetek száma drasztikusan megnövekedett az elmúlt öt évben - ma már a 20 éven aluliak köreit érintő balesetek 40 százalékában van szerepe a készülékeknek.

A hatóság még azt is kimatekozta, hogy azért történik a balesetek jelentős része délután 3 és 5 között, mert akkor indulnak haza az iskolából a diákok és egész úton csak a telefonjaikat babrálják. (YonhapNews)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.