Bőr alatt növesztett fület kapott a katona

Saját karjának bőre alatt növesztették azt a bordaporcokból összeállított fület, amivel végül teljes körű fülátültetést végezhettek el a 21 éves Shamika Burrage-en, aki 19 éves korában, egy autóbalesetben elvesztette bal fülét.

Fotó: US Army

A férfi nő az amerikai hadsereg kötelékében szolgál, a műtétet az amerikai hadsereg finanszírozta. Autóval közlekedett Mississipi államban, amikor egy durrdefekt miatt autója többször felborult, és súlyos fejsérülést szenvedett, bal fülét el kellett távolítani.

A katona végül némi hezitálás után ment bele a műtétbe, a standard szépészeti megoldások nem tetszettek neki, ezért hajlott végül a teljes átültetésre.

A bordaporcokból összeszobrászkodott fület azért ültették a bőre alá, hogy ideg- és érrendszer alakuljon ki benne, így érzi majd, ha valaki pl. megérinti a fülcimpáját. Hallása nem sérült. A műtétet a texasi William Beaumont Army Medical Centerben végezték, illetve végzik, még két komolyabb beavatkozás van hátra. (ArmyTimes)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.