Kicsi Bogár, Zöld Zsírgombóc és Kalapács Tesó a hétvégén beveszik a kínai mozikat is

2018 május 11., péntek 13:34
70

Május 11-én mutatják be a kínai mozikban az új Bosszúállók-filmet, a Végtelen háborút. A Marvel filmstúdió legújabb filmje nyugaton is hatalmas kasszasiker volt, jobban kezdett, mint az eddigi rekorderek, azaz a Csillagok háborúja - Ébredő erő és a Halálos iramban 8. A várakozások szerint a Végtelen háború lesz minden idők legnagyobb mozisikere, és ehhez sokat fognak hozzátenni a kínai jegyeladások is.

Kínában pedig nagyon várják a filmek, a kritikák jók, azt írják, ez az eddigi legjobb Marvel-film, és hogy nincs is idő kimenni közben pisilni.

De ahogy az lenni szokott, a kínaiak ehhez a nyugati filmhez is egy kicsit másképp állnak hozzá. A Bosszúállók legtöbb karakterének ugyanis van külön kínai beceneve és gyakran ezen a néven is hivatkoznak rá.

  • Amerika Kapitányt például Nagymellű Kapitánynak hívják,
  • Thort Kalapács Testvérnek,
  • Pókembert Kicsi Bogárnak,
  • a Vasembert Vas Konzervnek,
  • Hulkot Zöld Zsírgömböcnek,
  • a Fekete Özvegyet Özvegy Nővérnek,
  • Sólyomszemet pedig Kövér Madárkának (bár ebben a filmben nem szerepel).

Kínában hagyományosan jól teljesítenek a Marvel-filmek, igaz, nem egynek teljesen átírják a címét és a szereplők neveit is. Így lett például A galaxis őrzőiből Furcsa bolygóközi támadó csoport. A legutóbbi Marvel-film, a Fekete Párduc viszont nem nyerte el a kínai nézők tetszését, mert megbotránkoztak azon, hogy mindenki fekete. (Quartzy)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt