Részegen vezette a személyvonatot a mozdonyvezető

A kunszentmiklósi állomásról hívták a helyi kapitányságot csütörtök napközben a MÁV belső ellenőre azzal, hogy

gyanús az egyik mozdonyvezető, szerinte ittas.

A kiérkező rendőrök 

"intézkedés alá vonták a Kőbánya-Kispest–Kunszentmiklós-Tass vasútvonalon közlekedő személyvonat vezetőjét, és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak. A szonda pozitív értéket mutatott,"

írja a Police.hu. A részeg mozdonyvezetőt előállították vér-vizelet mintavételre, ellene "ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indítottak."

Frissítés: cikkünk megjelenése után a MÁV az alábbi közleményt juttatta el hozzánk: „Társaságunknál zéró tolerancia van érvényben az alkoholos állapotban munkát végző kollégákkal szemben. Jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve a szolgálatra jelentkezés előtt és a szolgálat közben is meggyőződünk a munkavállalók biztonságos munkavégzésre alkalmas állapotáról. A konkrét esetben a szolgálat közbeni ellenőrzés során derült fény arra, hogy a mozdonyvezető alkoholt fogyasztott. A munkavállalót azonnal felmentették a munkavégzés alól, és gondoskodtak a leváltó személyzetről. A MÁV-START munkáltatói eljárást indított, melynek lezárásáig az érintett kolléga nem vezethet vonatot.

Az ittas járművezetés egyáltalán nem jellemző a Társaságnál, az elmúlt 5 évben nem volt rá példa.”

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.