Részegen vezette a személyvonatot a mozdonyvezető

bűnügy
2018 május 11., 09:51

A kunszentmiklósi állomásról hívták a helyi kapitányságot csütörtök napközben a MÁV belső ellenőre azzal, hogy

gyanús az egyik mozdonyvezető, szerinte ittas.

A kiérkező rendőrök 

"intézkedés alá vonták a Kőbánya-Kispest–Kunszentmiklós-Tass vasútvonalon közlekedő személyvonat vezetőjét, és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak. A szonda pozitív értéket mutatott,"

írja a Police.hu. A részeg mozdonyvezetőt előállították vér-vizelet mintavételre, ellene "ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indítottak."

Frissítés: cikkünk megjelenése után a MÁV az alábbi közleményt juttatta el hozzánk: „Társaságunknál zéró tolerancia van érvényben az alkoholos állapotban munkát végző kollégákkal szemben. Jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve a szolgálatra jelentkezés előtt és a szolgálat közben is meggyőződünk a munkavállalók biztonságos munkavégzésre alkalmas állapotáról. A konkrét esetben a szolgálat közbeni ellenőrzés során derült fény arra, hogy a mozdonyvezető alkoholt fogyasztott. A munkavállalót azonnal felmentették a munkavégzés alól, és gondoskodtak a leváltó személyzetről. A MÁV-START munkáltatói eljárást indított, melynek lezárásáig az érintett kolléga nem vezethet vonatot.

Az ittas járművezetés egyáltalán nem jellemző a Társaságnál, az elmúlt 5 évben nem volt rá példa.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.