A fotós véletlenül lekapta, hogy Kocsis Máté hol hordja a tollát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Van, amikor a legtapasztaltabb újságíró is csak annyira képes, hogy tanácstalanul széttárja a kezét. Például most. Interjút adott ugyanis Kocsis Máté fideszes képviselő, frakcióvezető, volt józsefvárosi polgármester a kormánypárti Magyar Időknek. Maga az itt elolvasható beszélgetés - az olvasó politikai állásától függetlenül - teljesen érdektelen. Nem úgy az egyik kísérő fotó. 

Ezen Kocsis Máté az íróasztalánál ülve, a két kezét előrenyújtva, az ujjait széttárva, úgynevezett “mindjárt megnyomom két kézzel ezt az óriási piros gombot” vagy “nem merem megérinteni ezt a hatalmas csöcsöt” tartásban magyaráz. 

Ismerős póz, ismerős fotó, az olvasó szeme már csusszanna is tovább, amikor megakad egy apró részleten. Vajon miért olyan vastag Kocsis Máté jobb mutatóujja? Az olvasó fókuszál és meglátja: 

Hát ezért.

El sem tudom képzelni, mi állhat a háttérben. Ha te igen, kérlek, írd meg a megoldást a szilyl KUKAC 444.hu címre, TOLLTARTÓ subjecttel!

Még annyit hogy valamennyire is hasonló jelenséget én egyszer tapasztaltam életemben. Amikor a régi MTK-Szentélyben Várszegi Gábor akkori tulajdonos ingyenessé tette a főlelátóval szemközti B lelátót, igazi MTK-sként azonnal átszoktam oda. Itt ismertem meg az a mindig kifogástalan öltönyt, fess bőrcipőt és alkotmánybíróhoz illő felöltőt viselő, elegáns úriembert, aki minden meccsen meccsen egyetlen dologgal foglalkozott: a csapatok kivonulásától a végső sípszóig fantasztikus tüdőkapacitással, megállás nélkül Molnár Zoltán hátvédet és csak őt biztatta, dorgálta, kommentálta és istenítette. Minden más tekintetben olyan volt, mint egy tekintélyes büntetőbírósági elnök. Talán még azt kivéve, hogy az egyik fülcimpájára csiptetve minden alkalommal egy fa ruhaszárító csipeszt viselt.

(via Index Mindeközben)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.