Egy hattagú család követte el az indonéziai templomrobbantásokat

külföld
2018 május 13., 11:38
comments 92

Ugyanahhoz a családhoz tartoztak az indonéziai Surabayában elkövetett templomi robbantások elkövetői. A robbantásokban vasárnap legalább 11 ember meghalt többen pedig megsebesültek. A helyi rendőrfőnök szerint az anya az egyik templomnál robbantotta fel magát két gyerekével, míg az apa és két fia két másik templomot vettek célba. 2005 óta ez volt a legsúlyosabb merénylet az országban.

A robbantások elkövetője az indonéz hírszerzés szerint az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezethez kötődő Jamaah Ansharut Daulah nevű indonéziai szervezet, amely eredetileg rendőrségi célpontokat szemelt ki, ám azok túlzott őrizete miatt változtatott tervén. Úgy látják, összefüggésben lehet a hónap elején történt esettel, amikor 36 óra alatt öt katonát öltek meg egy börtönben Jakartában. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.