Blikk: Magyarországon nem talált munkát, Bécsben hajléktalanszállón lakott a kannibál áldozata

bűnügy
2018 május 14., 02:20
comments 52

Az elmúlt hetek egyik leginkább felkavaró bűncselekménye volt az asszony ügye, akinek feldarabolt holttestét a Fertő tóban találták meg, gyilkosa, a bécsi Alfred U. pedig kannibálnak vallotta magát.

A Blikk azonosította az áldozatot, aki Fejér megyéből származik, és R. Zsuzsannának hívják. A lap szerint hat éve élt Bécsben alkalmi munkákból, és bár korábban jelentek meg ilyen hírek, ismerősei határozottan cáfolták, hogy prostituált lett volna.

Egy ismerőse azt mondta róla, azért ment ki Ausztriába, mert Magyarországon nem talált munkát, és a gyermekeit sem nevelhette. Takarított, és utcaseprőként is dolgozott.

Hajléktalanszállón élt, és azon az estén azért ment el későbbi gyilkosához aludni a Blikk cikke szerint, mert közölték vele, hogy nem maradhat ott. Egy Ausztriában élő nő, Viola a lapnak azt mondta, látta már a gyilkost korábban segélyszervezetnél, „nem tűnt veszélyes fickónak”.

Alfred U vallomása szerint azért ölte meg a nőt, mert nem akarta simogatni őt. Megfojtotta, egyes testrészeit pedig a fagyasztóba rakta, hogy később enni tudjon belőle. Már korábban is volt börtönben, összesen harminc évet, így ha bűnösnek mondják ki, valószínűleg soha nem szabadul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.