Blikk: Magyarországon nem talált munkát, Bécsben hajléktalanszállón lakott a kannibál áldozata

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az elmúlt hetek egyik leginkább felkavaró bűncselekménye volt az asszony ügye, akinek feldarabolt holttestét a Fertő tóban találták meg, gyilkosa, a bécsi Alfred U. pedig kannibálnak vallotta magát.

A Blikk azonosította az áldozatot, aki Fejér megyéből származik, és R. Zsuzsannának hívják. A lap szerint hat éve élt Bécsben alkalmi munkákból, és bár korábban jelentek meg ilyen hírek, ismerősei határozottan cáfolták, hogy prostituált lett volna.

Egy ismerőse azt mondta róla, azért ment ki Ausztriába, mert Magyarországon nem talált munkát, és a gyermekeit sem nevelhette. Takarított, és utcaseprőként is dolgozott.

Hajléktalanszállón élt, és azon az estén azért ment el későbbi gyilkosához aludni a Blikk cikke szerint, mert közölték vele, hogy nem maradhat ott. Egy Ausztriában élő nő, Viola a lapnak azt mondta, látta már a gyilkost korábban segélyszervezetnél, „nem tűnt veszélyes fickónak”.

Alfred U vallomása szerint azért ölte meg a nőt, mert nem akarta simogatni őt. Megfojtotta, egyes testrészeit pedig a fagyasztóba rakta, hogy később enni tudjon belőle. Már korábban is volt börtönben, összesen harminc évet, így ha bűnösnek mondják ki, valószínűleg soha nem szabadul.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.