Brutális nap Gázában: legalább 28 halott, több száz sebesült

külföld
2018 május 14., 11:36

Tizenhat palesztin tüntetőt lőttek le izraeli katonák a Gázai övezet határánál kirobbant összecsapásokban hétfőn - közölte a gázai egészségügyi minisztérium, a BBC viszont már legalább 28 halálos áldozatról ír. 

photo_camera Fotó: MOHAMMED ABED/AFP

Hétfőn avatják Jeruzsálemben az Egyesült Államok új nagykövetéségét, aminek költöztetése óriási vihart kavart.

photo_camera Fotó: SAID KHATIB/AFP

Az izraeli hatóságok közölték, az életét kockáztatja, aki részt vesz ezekben az akciókban. A BBC beszámolója szerint palesztin oldalról köveket dobáltak, és megpróbáltak átkelni a kerítésen, izraeli oldalról mesterlövészek tüzeltek.  

photo_camera Fotó: MOHAMMED ABED/AFP

A palesztin vörös félhold több száz palesztin sebesültről tud. A sebesültek száma folyamatosan nőtt délelőtt óta. A tizenhat halálos áldozattal hatvan fölé emelkedett azok száma, akiket a tiltakozások márciusi kezdete óta izraeli katonák lőttek le

A hétfői tüntetés sérültjei között van hat újságíró, köztük az algériai tévé tudósítója is. (MTI, Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.