Felvette Donald Trump nevét a Beitar Jerusalem rasszista táboráról híres focicsapata

2018 május 14., hétfő 10:50
42

Ebben a Facebook-posztban jelentette be a Beitar Jerusalem tulajdonosa és klubigazgatója, hogy olyan hálásak Donald Trump amerikai elnöknek, amiért Jeruzsálemet Izrael fővárosaként ismerte el, odaköltöztetve a nagykövetségét, hogy a csapatot ezennel átkeresztelik Beitar Trump Jerusalemre.

Az 1936-ban revizionista cionisták által alapított klub Izrael legnépszerűbbje, és leginkább a kőkemény, arabellenes rasszista táboráról, a La Familiáról ismert. A Beitar fanatikusai például büszkék arra, hogy a csapatban sosem játszott arab származású játékos, pedig Izrael polgárainak ötöde arab. A klub története többek között azért indult döcögősen, mert az induló játékos- és edzőgárda nem kis részét hamar letartóztatták a területet akkoriban ellenőrző britek, mivel egy brit- és arabellenes terrorszervezet tagjai voltak.

Manapság előfordul a lelátón a „halál az arabokra” skandálás is, sőt az ultrák egy része annyira durva, hogy amikor a csapat 2013-ben leigazolt két muszlim vallású csecsent, tiltakozásul felgyújtották a saját klubjuk trófeagyűjteményét és leköpdösték a saját játékosaikat.

(via Business Insider)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt