Özil és Gündogan Erdogannal pózolt, teljesen kiakadt a német fociszövetség

futball
2018 május 14., 20:58
comments 171

Az Arsenal és a Manchester City török származású német sztárjai Törökország brit nagykövetségén találkoztak a török államfővel, aki épp sorsdöntő választásra készül otthonában. A videófelvétel alapján nagyon jó hangulatban zajlott a találkozás, amin részt vett az Everton török állampolgárságú játékosa, Cenk Tosun is. 

Az államfő azért érkezett az országba, hogy ott Theresa May brit kormányfővel tárgyaljon.

Özil és Gündogan is saját csapata dedikált mezét nyújtotta át az államfőnek, sőt Özil még saját Instragram-profilján is megosztotta a közös fotót. Mindkét játékos alapembernek számít az oroszországi vébére készülő Joachim Löw csapatában.

A Német Labdarúgó-Szövetség (DFB) az eset után közleményben határolódott el játékosaitól, amiért kampányeseményen vettek részt Erdogannal, aki „szembemegy a német futball által vallott értékekkel”.

„A szövetség természetesen tiszteli a migráns hátterű játékosok különleges helyzetét, de a futball és a szövetség olyan értékeket vall, amiket Erdogan elnök nem tart tiszteletben” - írja Reinhard Grindel DFB-elnök, hozzátéve: nem jó dolog, ha a német válogatott játékosa hagyják magukat kampányeszközként használni. 

A csapat menedzsere, Oliver Bierhoff is nyilatkozott: szerinte a két játékos osztja, érti és magáénak tudja a német csapat értékeit, de nem volt tisztában a megjelent képek üzenetével és jelentőségével. A játékosokkal négyszemközt rendezik majd az ügy tanulságait. (FotMob)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.