2,2 milliárd dollárért (!) cserélhet gazdát a Carolina Panthers

Sikerült megállapodni a vételárban, 2,2 milliárd dollárért kelhet el a Carolina Panthers. Az NFL-csapat új tulajdonosa David Tepper hedgefund-menedzser lehet, aki a csapat alapítójától, Jerry Richardsontól vásárolhatja meg az együttest. 

A tranzakcióra még az NFL-tulajdonosoknak is rá kell bólintaniuk. Ha belemennek, akkor ez lesz a legnagyobb összeg, amit valaha amerikaifoci-csapatért kifizettek. Az eddigi rekorder a Buffalo Bills volt, ami 1,4 milliárd dollárért cserélt gazdát 2014-ben. 

A 60 éves Tepper jelenleg ötszázalékos tulajdonrészes a Steelers csapatában, és a liga szabályai szerint ezt a részesedését el kell adnia, ha meg akarja vásárolni a Pantherst. 

A Forbes nemrég 11,4 milliárd dollárra tette Tepper vagyonát. 

Fotó: Sean Gardner/AFP

A tranzakciónak lehet politikai felhangja is majd, hiszen Donald Trump az előző idény elején kisebb csatába keveredett a ligával a játékosok tiltakozása miatt, Tepper pedig közismerten nem kedveli a jelenlegi elnököt, többször nyíltan is kifejezte már ellenszenvét. 

Richardson volt az első és egyetlen többségi tulajdonosa eddig a klubnak, decemberben jelentette be, hogy el fogja adni, amikor a liga vizsgálata rasszista és szexuális visszaéléseket állapított meg a klubnál, a Sports Illustrated pedig arról írt, hogy maga a klubelnök is érintett volt ezekben. (AP)