Elmaradt a lomtalanítás, 200 köbméternyi szemét gyűlt össze Fót utcáin

2018 május 15., kedd 17:31
93

Az Index egyik olvasója nyomán számolt be arról, hogy szombat óta szemétben úszik Fót több pontja is: erre a napra volt meghirdetve a lomtalanítás, de végül ez elmaradt.

A lap megkereste az önkormányzatot, ahonnan megerősítették, hogy valóban elmaradt a lomtalanítás, de a polgármester által aláírt válaszközlemény szerint a lomtalanításra jogosult Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. már április 18-án jelezte, hogy szüneteltetik a lomtalanítást, az önkormányzat ezután pedig ezt kiírta Fót Facebook-oldalára, az önkormányzat honlapjára és beleírták a városi újságba is, amit minden háztartásba eljuttatnak.

A jelek szerint azonban ez nem volt elég, hiszen a lap fotót is közölt az utcán álló hulladékról. Az önkormányzat szerint négy problémás helyszín van, ezeken a helyeken összesen 200 köbméter szemét gyűlhetett össze. Hétfő reggel pedig Németh József alpolgármester feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen, mivel közterületre helyeztek ki lomtalanítási hulladékot.

A közlemény kitért arra is, hogy a szemét elszállításáról a katasztrófavédelem megyei igazgatósága az FKFV Zrt.-vel egyeztetett, és ígéretet tettek arra, hogy 72 órán belül ingyen elhordják a hulladékot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt