Emmi: Nem jutalmat vagy bónuszt, hanem céljuttatást adtunk

hablaty
2018 május 15., 15:18

A 24.hu közérdekű adatigénylésére válaszul árulta el az Emmi, hogy összesen 4,268 milliárd forint bónuszt kaptak a minisztérium dolgozói az EU-s támogatások lehívásának felgyorsításáért. A lap szerint a Balog Zoltán vezette minisztérium a lehívásban dolgozó munkatársakat komoly bónusszal, 100 százalékos teljesítés után pedig 2 évnyi munkabérnek megfelelő jutalommal motiválta.

A lap azt írta, tavaly június 30-ig 1 588 059 040 forint céljuttatást fizettek ki 2126 munkatársnak, az év végéig pedig még 2 680 412 320 forintot utaltak összesen 2068 dolgozónak, amivel Balogék lekörözték a Lázár János vezette Miniszterelnökséget, ahol csak 642 dolgozót jutalmaztak, összesen 1,3 milliárd értékben.

Az Emmi most közleményben reagált a cikkre:

„A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben az Emberi Erőforrások Minisztériuma sem bónuszt, sem jutalmat nem fizetett dolgozóinak. A valóság ezzel szemben az, hogy a tárca a 2017. évi fejlesztéspolitikai célokról szóló 1221/2017. (IV.25) Korm. határozatot hajtotta végre. A jogszabály értelmében az uniós fejlesztési célok teljesítéséhez hozzájáruló munkatársak szigorú teljesítménycélok és teljesítménykövetelmények végrehajtását követően céljuttatásra voltak jogosultak. A céljuttatás forrása a hivatkozott kormányhatározat 7. és 9. pontjaiban nevesített forrás.”

Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere beszédet mond a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon a Budapest Kongresszusi Központban 2017. május 25-én.
photo_camera Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon a Budapest Kongresszusi Központban 2017. május 25-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az egyébként már a 24.hu cikkében is benne volt, hogy a jutalmat hivatalosan céljuttatásnak nevezik, de hogy az lényegében miben más, mint a jutalom, az még az Emmi közleményéből nem derült ki.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.