Hadházy Ákos pert nyert a Magyar Időkkel szemben

bűnügy
2018 május 15., 15:01

A választási kampányban elképesztő hadjárat zajlott a fideszes felületeken az összefogás-párti ellenzéki politikusokkal szemben, és e támadások egyik kiemelt célpontja az LMP akkori társelnöke, Hadházy Ákos volt. 

Most, hogy a kampánynak már vége, és az ellenzéki összefogásból nem lett semmi, sorra futnak be a bírósági ítéletek a korábban megjelent cikkek miatt. Legutóbb kedden a Fővárosi Törvényszék ítélt úgy, hogy a Magyar Idők 2017. február 2-ai számában  'Hadházy rögzítette hajdani frakciótársai beszélgetését 'címmel megjelent írásában azzal a valótlan híreszteléssel, hogy 

  • a szekszárdi Fidesz-frakcióba bekönyörögte magát,
  • személye és környezete tele van korrupciós ügyekkel,
  • családja a Tolna megyei földmutyiban érintett,
  • kínos ingatlanügyeivel tönkretett egy kisnyugdíjast és egy fogyatékkal élőket foglalkoztató vállalkozást 

megsértette a felperes jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát. 

Ezenfelül, a Magyar Idők azt a tényt, hogy Hadházy 

egy repülő egyesület tagjaként az egyesület tulajdonában álló 1966-ban gyártott repülőgéppel időnként repülni szokott „a méregdrága magánrepülőgépet használ” kifejezéssel írta le, abban a hamis színben tüntette fel, hogy az a saját méregdrága repülőgépe, 

és ezzel is megsértette a Hadházy jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát.

Az ítélet szerint a Magyar Időknek tizenöt napon belül meg kell jelentetnie a helyreigazítást, valamint a honlapján is 15 napon keresztül szerepeltetniük kell az ítéletet. Ezen kívül 200 ezer forint sérelemdíjat kell még megfizetniük Hadházy Ákos javára. 

Kiegészítés: korábban azt írtuk, hogy a bíróság által elmarasztalt cikk idén februárban jelent meg, holott ez még 2017 februárjában történt, amikor tisztújítás zajlott az LMP-ben, és ezek a vádak Hadházy Ákossal szemben már akkor előjöttek a fideszes sajtóban, az idei kampányban csak megismétlődtek. A tévedésért elnézést kérünk. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.