Tornádót filmezhettek Ózdnál

időjárás
2018 május 15., 15:12
comments 83

Az Időkép osztotta meg a videókat, amiket egy felhasználójuk készített Ózd mellett: az látható rajta, ahogy egy felhőtölcsér alakult ki a város határában. 

link Forrás
link Forrás

Mivel a felvételeken nem látni, hogy a tölcsér földet ért-e, ezért nem lehet száz százalékos biztonsággal megmondani, hogy tubáról vagy tornádóról van-e szó. 

Ugyanakkor az Időkép szerkesztője azt írja, hogy a tölcsér örvényléséből arra lehet következtetni, hogy talajt érhetett az alja, így ebben az esetben tornádóról beszélünk. Ha sikerül ezt megerősíteni, akkor ez lehetett az első idei észlelt tornádó Magyarországon. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.