A légnyomás félig kiszippantotta a pilótát, amikor betört a repülő ablaka

2018 május 16., szerda 6:27
167

Utazómagasságon tört be a pilótafülke ablaka a Sichuan Airlines belföldi járatán. Az Airbus A319-es típusú gép a közép-kínai Csungkingból tartott a tibeti fővárosba, Lhászába, amikor csaknem 10 ezer méteres magasságon megrepedt a pilótafülke egyik ablaküvege, és hangos durranással betört.

A légnyomáskülönbség félig kiszippantotta a másodpilótát, csak a biztonsági öv tartotta meg.

A fülkében lecsökkent a nyomás, leesett a hőmérséklet, minden tárgy szanaszét repült, óriási volt a zaj, rázkódott a repülőgép, és emiatt nem lehetett leolvasni a műszereket - mondta Liu Csüan-csien kapitány, aki végül nagy nehezen leszállította a gépet. 

Fotó: -/AFP

A kínai polgári légiforgalmi hatóság közlése szerint a másodpilótának a karcolásokon túl kificamodott a csuklója. Megsérült a személyzet egy harmadik tagja is, de a 119 utas közül senkinek nem esett bántódása. A baleset ügyében a hatóságok vizsgálatot indítottak. 

A repülőgépek pilótafülkéjének ablaka rendszeresen megrongálódik madárral történt ütközés vagy villámlás miatt, de ritkán fordul elő, hogy az egész ablak betörik. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt