A légnyomás félig kiszippantotta a pilótát, amikor betört a repülő ablaka

Utazómagasságon tört be a pilótafülke ablaka a Sichuan Airlines belföldi járatán. Az Airbus A319-es típusú gép a közép-kínai Csungkingból tartott a tibeti fővárosba, Lhászába, amikor csaknem 10 ezer méteres magasságon megrepedt a pilótafülke egyik ablaküvege, és hangos durranással betört.

A légnyomáskülönbség félig kiszippantotta a másodpilótát, csak a biztonsági öv tartotta meg.

A fülkében lecsökkent a nyomás, leesett a hőmérséklet, minden tárgy szanaszét repült, óriási volt a zaj, rázkódott a repülőgép, és emiatt nem lehetett leolvasni a műszereket - mondta Liu Csüan-csien kapitány, aki végül nagy nehezen leszállította a gépet. 

Fotó: -/AFP

A kínai polgári légiforgalmi hatóság közlése szerint a másodpilótának a karcolásokon túl kificamodott a csuklója. Megsérült a személyzet egy harmadik tagja is, de a 119 utas közül senkinek nem esett bántódása. A baleset ügyében a hatóságok vizsgálatot indítottak. 

A repülőgépek pilótafülkéjének ablaka rendszeresen megrongálódik madárral történt ütközés vagy villámlás miatt, de ritkán fordul elő, hogy az egész ablak betörik. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.