Kurt Cobain halála: nem lehet nyilvánosságra hozni a fotókat

A fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy nem hozhatóak nyilvánosságra a Kurt Cobain halálának helyszínén készült felvételek. A Nirvana frontemberének több mint húsz évvel ezelőtti öngyilkosságáról tanúskodó fotók a bíróság szerint kivételt jelentenek a Washington államban érvényes Public Records Act törvény alól, amely hozzáférést biztosít az állami hivatalok adataihoz, mert 

a nyilvánosságra hozataluk sértené a Cobain család jogait. 

Cobain özvegye, Courtney Love és lányuk, Frances Bean Cobain - aki még kisgyerek volt apja halálakor - tanúvallomást tettek a fotók visszatartása érdekében. 

Frances Bean Cobain és Courtney LoveFotó: Jason Merritt/AFP

Az ügy Richard Lee seattle-i újságíró kezdeményezésére indult, aki 55 fotót akart közzétenni Cobain halálának helyszínéről, hogy bebizonyítsa: az énekest meggyilkolták.

A Nirvana énekese 1994. április 5-én Seattle-ben lévő házában ölte meg magát egy sörétes puskával, előtte nagy adag heroinnal lőtte be magát. Testét április 8-án találták meg. A zenész abban az évben egyszer már megkísérelte az öngyilkosságot, akkor nagy mennyiségű altatót vett be. 

A haláláról rengeteg összeesküvés-elmélet kering. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.