Kurt Cobain halála: nem lehet nyilvánosságra hozni a fotókat

2018 május 16., szerda 9:37
99

A fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy nem hozhatóak nyilvánosságra a Kurt Cobain halálának helyszínén készült felvételek. A Nirvana frontemberének több mint húsz évvel ezelőtti öngyilkosságáról tanúskodó fotók a bíróság szerint kivételt jelentenek a Washington államban érvényes Public Records Act törvény alól, amely hozzáférést biztosít az állami hivatalok adataihoz, mert 

a nyilvánosságra hozataluk sértené a Cobain család jogait. 

Cobain özvegye, Courtney Love és lányuk, Frances Bean Cobain - aki még kisgyerek volt apja halálakor - tanúvallomást tettek a fotók visszatartása érdekében. 

Frances Bean Cobain és Courtney Love Fotó: Jason Merritt/AFP

Az ügy Richard Lee seattle-i újságíró kezdeményezésére indult, aki 55 fotót akart közzétenni Cobain halálának helyszínéről, hogy bebizonyítsa: az énekest meggyilkolták.

A Nirvana énekese 1994. április 5-én Seattle-ben lévő házában ölte meg magát egy sörétes puskával, előtte nagy adag heroinnal lőtte be magát. Testét április 8-án találták meg. A zenész abban az évben egyszer már megkísérelte az öngyilkosságot, akkor nagy mennyiségű altatót vett be. 

A haláláról rengeteg összeesküvés-elmélet kering. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt