Orbán: Magyarország megvédése nem a NATO és az EU kötelessége, hanem a miénk

Orbán Viktor szerdán az új vezérkari főnök kinevezésén tartott beszédet a Parlament kupolatermében. Azért kellett új vezérkari főnököt kinevezni, mert a miniszterelnök Benkő Tibort kérte fel honvédelmi miniszternek, aki eddig vezérkari főnök volt. Utódja Korom Ferenc lett.

Erről a szokatlan lépésről Orbán szerdán azt mondta, hogy fontos hagyományt elevenítenek fel ezzel, ami Mészáros Lázárig, az első felelős magyar kormány hadügyminiszteréig nyúlik vissza, aki katonaként lett miniszter. 

A miniszterelnök a katonai és a politikai pálya közötti különbségekről beszélve megjegyezte, hogy „a politika küzdőterén is gyakran fütyülnek a golyók az ember füle mellett”.

Orbán szerint a Szent Korona azért van a Parlamentben, hogy

„emlékeztessen minket, hogy Magyarország megvédése nem a NATO és az EU kötelessége, hanem a miénk”A miniszterelnök szerint a következő ciklus kiemelt feladata a nemzetbiztonság megerősítése. Arról beszélt, hogy a biztonság korunk legerősebb valutája.És az utóbbi időszakban megtanulhattuk, hogya tőlünk távolabb zajló konfliktusok pár hét alatt ide érhetnek a határainkra.

A vezérkari főnöktől azt kérte, hogy a mai kor kihívásainak megfelelően szervezze újjá a hadsereget. Külön felhívta a figyelmet arra, hogy a szomszédaink folyamatosan és lendületesen fegyverkeznek, majd bejelentette, hogy 

a következő években a duplájára emelik a Magyar Honvédség költségvetését. 

Szerinte erős Magyarország nem létezhet erős hadsereg nélkül. Hozzátette, hogy elsősorban a fiatalokat kell megnyerni a honvédelemre, tegyék vonzóvá a katonai pályát. Az új vezérkari főnöktől azt kérte, hogy szerezzen érvényt a katonaélet első számú törvényének: Csak a becsület.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.