A középsulis kosárbajnokság sztárjáról kiderült, hogy csak azért volt jobb mindenkinél, mert 8 évvel fiatalabbnak hazudta magát

Kiderült, hogy mi volt a titka a dallasi Hillcrest High School sztárjának, Rashun Richardsonnak, aki egy meccs alatt 30-nál is több pontot tudott dobni. Télen a rájátszásig juttatta a csapatát, és az év támadójának is megválasztották. 

A gond csak az volt, hogy amíg mindenki 17 éves csodagyereknek hitte, kiderült, hogy egy 25 éves férfi, aki a középiskolások között villog. És a neve pedig Sidney Gilstrap-Portley volt.

Sidney Gilstrap-Portley

Christopher Bayer, az iskola igazgatója azt mondta, hogy a férfi átverte őket, és ez nagyon fáj nekik. Amikor meghallotta a hírt, úgy érezte, mintha arcon csapták volna. Gilstrap-Portley azt állította magáról, hogy Harvey hurrikán elől kellett menekülnie, és hajléktalanná vált. Az iskola ezért nem kérte el az igazolványát. A csalót kilenc  hónappal később egy korábbi edzője buktatta le. A magát 17 évesnek kiadó férfit közokirat-hamisítás miatt vették őrizetbe, de a gyanú szerint közben egy 14 éves lánnyal is összejött. 

Két éve egy kanadai katolikus iskolában egy 30 éves dél-szudáni férfi hazudta magát 17 évesnek, hogy a kosárcsapat sztárja lehessen. (CBSNews)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.