Az utolsó pillanatban változtatta meg a vallomását a két hajléktalan megölésével vádolt tizenéves

bűnügy
2018 május 17., 11:50
comments 70

Az utolsó pillanatban tett az előzőtől gyökeresen eltérő vallomást az a fiatalkorú vádlott, aki a vád szerint megölt két hajléktalant Tatabányán - közölte a Tatabányai Törvényszék. A fiú korában teljes körű beismerő vallomást tett, most azonban azt állítja, hogy a bűncselekményeket részben fenyegetés hatására követte el.

A 15 éves fiú 2017-ben Tatabányán élt az édesanyjával és a kisöccsével egy kis panellakásban, mellette pedig hetedik osztályos tanuló volt. Aztán tavaly áprilisban egy éjszaka

brutális módon halálra vert két hajléktalant, alig pár sarokra a saját lakásától.

A vádiratból és a tárgyalás elején elhangzottakból kiderült, hogy a fiúnak nagyon sok problémája volt a családjával, érzelmileg súlyosan el volt hanyagolva, a tettében a feszültség és elfojtott agresszió motiválta. Magáról a gyilkosságokról itt olvashat bővebben.

A fiú korábban elismerte a bűnösségét, a Tatabányai Törvényszék a héten már ítéletet készült hirdetni, amikor a tárgyalás végén, a perbeszédek előtt a vádlott szót kért, és megváltoztatta a vallomását. Azt mondta,

egy ismerőse fenyegetésének hatására bántalmazta az első sértettet, majd miután újra találkozott ezzel az ismerőssel, a második sértettet már együtt bántalmazták, miután megbeszélték, hogy kirabolják.

Az Index tudósítása szerint a fiú azt mondta, ez az ismerős megfenyegette, hogy megöli őt vagy a testvérét, ha nem bántja az első hajléktalant, a második hajléktalant pedig már együtt ütötték.

A most elítélt asszony fia 15 éves korában két hajléktalant vert agyon.
photo_camera A vádlott

A bíró megkérdezte, miért várt az utolsó pillanatig a vallomásával. Erre azt mondta:

"Nem mertem eddig elmondani, mert azt hittem, ez még rosszabb lesz. A családomat féltettem, és magamat a börtönben, ahol szintén vannak ismerőseik. Betelt a pohár azzal, hogy más helyett tartom a hátamat. Elegem van."

A bíró ezután elhalasztotta az ítélethirdetést, és júniusra napolta a tárgyalást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.