Az utolsó pillanatban változtatta meg a vallomását a két hajléktalan megölésével vádolt tizenéves

Az utolsó pillanatban tett az előzőtől gyökeresen eltérő vallomást az a fiatalkorú vádlott, aki a vád szerint megölt két hajléktalant Tatabányán - közölte a Tatabányai Törvényszék. A fiú korában teljes körű beismerő vallomást tett, most azonban azt állítja, hogy a bűncselekményeket részben fenyegetés hatására követte el.

A 15 éves fiú 2017-ben Tatabányán élt az édesanyjával és a kisöccsével egy kis panellakásban, mellette pedig hetedik osztályos tanuló volt. Aztán tavaly áprilisban egy éjszaka

brutális módon halálra vert két hajléktalant, alig pár sarokra a saját lakásától.

A vádiratból és a tárgyalás elején elhangzottakból kiderült, hogy a fiúnak nagyon sok problémája volt a családjával, érzelmileg súlyosan el volt hanyagolva, a tettében a feszültség és elfojtott agresszió motiválta. Magáról a gyilkosságokról itt olvashat bővebben.

A fiú korábban elismerte a bűnösségét, a Tatabányai Törvényszék a héten már ítéletet készült hirdetni, amikor a tárgyalás végén, a perbeszédek előtt a vádlott szót kért, és megváltoztatta a vallomását. Azt mondta,

egy ismerőse fenyegetésének hatására bántalmazta az első sértettet, majd miután újra találkozott ezzel az ismerőssel, a második sértettet már együtt bántalmazták, miután megbeszélték, hogy kirabolják.

Az Index tudósítása szerint a fiú azt mondta, ez az ismerős megfenyegette, hogy megöli őt vagy a testvérét, ha nem bántja az első hajléktalant, a második hajléktalant pedig már együtt ütötték.

A vádlott

A bíró megkérdezte, miért várt az utolsó pillanatig a vallomásával. Erre azt mondta: 

"Nem mertem eddig elmondani, mert azt hittem, ez még rosszabb lesz. A családomat féltettem, és magamat a börtönben, ahol szintén vannak ismerőseik. Betelt a pohár azzal, hogy más helyett tartom a hátamat. Elegem van."

A bíró ezután elhalasztotta az ítélethirdetést, és júniusra napolta a tárgyalást.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.