Az utolsó pillanatban változtatta meg a vallomását a két hajléktalan megölésével vádolt tizenéves

2018 május 17., csütörtök 11:50
70

Az utolsó pillanatban tett az előzőtől gyökeresen eltérő vallomást az a fiatalkorú vádlott, aki a vád szerint megölt két hajléktalant Tatabányán - közölte a Tatabányai Törvényszék. A fiú korában teljes körű beismerő vallomást tett, most azonban azt állítja, hogy a bűncselekményeket részben fenyegetés hatására követte el.

A 15 éves fiú 2017-ben Tatabányán élt az édesanyjával és a kisöccsével egy kis panellakásban, mellette pedig hetedik osztályos tanuló volt. Aztán tavaly áprilisban egy éjszaka

brutális módon halálra vert két hajléktalant, alig pár sarokra a saját lakásától.

A vádiratból és a tárgyalás elején elhangzottakból kiderült, hogy a fiúnak nagyon sok problémája volt a családjával, érzelmileg súlyosan el volt hanyagolva, a tettében a feszültség és elfojtott agresszió motiválta. Magáról a gyilkosságokról itt olvashat bővebben.

A fiú korábban elismerte a bűnösségét, a Tatabányai Törvényszék a héten már ítéletet készült hirdetni, amikor a tárgyalás végén, a perbeszédek előtt a vádlott szót kért, és megváltoztatta a vallomását. Azt mondta,

egy ismerőse fenyegetésének hatására bántalmazta az első sértettet, majd miután újra találkozott ezzel az ismerőssel, a második sértettet már együtt bántalmazták, miután megbeszélték, hogy kirabolják.

Az Index tudósítása szerint a fiú azt mondta, ez az ismerős megfenyegette, hogy megöli őt vagy a testvérét, ha nem bántja az első hajléktalant, a második hajléktalant pedig már együtt ütötték.

A vádlott

A bíró megkérdezte, miért várt az utolsó pillanatig a vallomásával. Erre azt mondta: 

"Nem mertem eddig elmondani, mert azt hittem, ez még rosszabb lesz. A családomat féltettem, és magamat a börtönben, ahol szintén vannak ismerőseik. Betelt a pohár azzal, hogy más helyett tartom a hátamat. Elegem van."

A bíró ezután elhalasztotta az ítélethirdetést, és júniusra napolta a tárgyalást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt