Ismerik a pletykát, hogy Seszták Miklós zsarolni próbálta Orbán Viktort?

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 24.hu információja szerint Seszták Miklós eddigi fejlesztési miniszter olyan határozottan lépett fel Orbán Viktorral szemben, mint a Fidesz - KDNP szövetségből régóta senki sem.

Azt mondta állítólag a miniszterelnöknek, hogy ha nem kap valami értelmes pozíciót, legalább a parlament gazdasági bizottságának az elnöki helyét, akkor lemond egyéni képviselői mandátumáról.

Ez azért fájhatna a miniszterelnöknek, mert éppen csak megvan mögötte a kétharmados többség a parlamentben, egyetlen képviselő kiesése is elvenné az alkotmányozási erőt, elvben. (Azért csak elvben, mert a Fidesz-tag német nemzetiségi képviselőre valószínűleg még számíthatna a miniszterelnök, és vele megmaradhatna a kétharmad.) 

Ha Seszták helyére új választást kellene kiírni, akkor nem kizárt, hogy az ellenzéki pártok összefognának, és országos üggyé dagasztva a helyi időközit kampányolnának, és esetleg talán elvennék a kétharmadot érő helyet is. 

Csendélet Seszták Mikós kampányából.Fotó: botost/444.hu

Orbán Viktort azonban a történet szerint nem hatotta meg a fenyegetés. A parlamenti bizottság elnöke továbbra is Bánki Erik marad, Seszták minisztériumát pedig Orbán felszámolta, és a feladatai nagy részét Palkovics Lászlónak adta. (24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.