Ismerik a pletykát, hogy Seszták Miklós zsarolni próbálta Orbán Viktort?

A 24.hu információja szerint Seszták Miklós eddigi fejlesztési miniszter olyan határozottan lépett fel Orbán Viktorral szemben, mint a Fidesz - KDNP szövetségből régóta senki sem.

Azt mondta állítólag a miniszterelnöknek, hogy ha nem kap valami értelmes pozíciót, legalább a parlament gazdasági bizottságának az elnöki helyét, akkor lemond egyéni képviselői mandátumáról.

Ez azért fájhatna a miniszterelnöknek, mert éppen csak megvan mögötte a kétharmados többség a parlamentben, egyetlen képviselő kiesése is elvenné az alkotmányozási erőt, elvben. (Azért csak elvben, mert a Fidesz-tag német nemzetiségi képviselőre valószínűleg még számíthatna a miniszterelnök, és vele megmaradhatna a kétharmad.) 

Ha Seszták helyére új választást kellene kiírni, akkor nem kizárt, hogy az ellenzéki pártok összefognának, és országos üggyé dagasztva a helyi időközit kampányolnának, és esetleg talán elvennék a kétharmadot érő helyet is. 

Csendélet Seszták Mikós kampányából.Fotó: botost/444.hu

Orbán Viktort azonban a történet szerint nem hatotta meg a fenyegetés. A parlamenti bizottság elnöke továbbra is Bánki Erik marad, Seszták minisztériumát pedig Orbán felszámolta, és a feladatai nagy részét Palkovics Lászlónak adta. (24.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.